Öne Çıkanlar Don Ve Buzlanma İNSANI İMAMOĞLU: KÜÇÜKÇEKMECE METRO HATLARININ MERKEZİNDE OLACAK Sultangazi Belediye Başkanı Dursun Liseli Gençlerin Mezuniyet Mutluluğuna Ortak Oluyor Yalçın Akdoğan

Bu haber kez okundu.

Liyakat uyarısı yapan AKP'li başkanın oğlu hukuk fakültesi kadrosuna girdi

AKP Aziziye İlçe Teşkilatı toplantısında kendisinden iş isteyen imam hatip lisesi mezunları ve yakınlarına tepki göstererek, “liyakat” uyarısında bulunan AKP Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün oğlu Ceyhun Öz, Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde araştırma görevlisi kadrosu aldı.

Ceyhun Öz, 2014 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Yüksek Lisans eğitimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladı. Öz, bu yıl yüksek lisans eğitimini bitirir bitirmez Erzurum Atatürk Üniversitesi Hukuk Tarihi Ana Bilim Dalı’nda araştırma görevlisi kadrosu aldı.

Öz’ün araştırma görevlisi kadrosu aldığı 15 Aralık 2017 tarihli ilanda, Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Tarihi Anabilim dalı programına araştırma görevlisi olarak 10 kişi başvurdu. Başvuru yapanlardan 8 kişi ise sınava girmedi. Yalnızca iki kişinin katıldığı sınavın değerlendirmesinde, S.E.M isimli adayın ALES puanı, mezuniyet ortalaması ve yabancı dil puanının Öz’e göre daha yüksek olmasına rağmen, üniversite tarafından yapılan sınavda Öz’ün daha fazla puan aldığı görüldü.

liyakat-uyarisi-yapan-akp-li-baskanin-oglu-hukuk-fakultesi-kadrosuna-girdi-945859-1.

İL BAŞKANI LİYAKAT UYARISIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

AKP Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, 9 Kasım’da AKP Aziziye İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen haftalık olağan toplantıdaki sözleriyle gündeme gelmişti. Teşkilat üyelerini dinleyen ve imam hatip mezunlarının işe yerleştirilmediği şikâyetlerine tepki gösteren Öz, “Adam iş istiyor, ‘tamam bakacağız’ diyorum. Kapıdan çıkarken dönüp ‘ama imam hatipliyim’ diyor. Neyse bu imam hatiplik. Ne yapalım, senin niye özel bir ayrıcalığın olsun?” ifadesini kullanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183