Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

KÜÇÜKÇEKMECE FARK YARATIYOR

Sosyal yardımlar devam ediyor

Küçükçekmece Belediyesi, evde kendi yemeğini pişiremeyen hasta, engelli, yaşlı ve kimsesiz vatandaşlar için belediye mutfağında hijyenik koşullarda hazırlanan yemek ve gıda kolilerini ihtiyaç sahipleriyle buluşturduyor. Yaklaşık 10 bin aileye ise eşya yardımı yapıldı.

Tiyatro sahneleri çevirimiçi

Tiyatro perdelerin kapandığı, söyleşilerin yapılamadığı, sevdiğimiz yazarlar ile yüz yüze sohbet edilemeyen bu süreçte, hem kültür sanattan uzak kalmamak, hem de dayanışabilmek için Küçükçekmece Belediyesi 1 ay boyunca festivalleri evlere taşıyor.


1-31 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek dijital festival, Küçükçekmece Belediyesi youtube kanalı KÜÇÜKÇEKMECEM TV’den canlı yayınlanacak. Dijital festival, Sefaköy, Cennet, Atakent Kültür ve Sanat Merkezleri, Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi, Müzik Akademisi ve Güzel Sanatlar Akademisi’nden online yayın yapacak.

                                                 

Küçükçekmece’de ödüllü yarışmalar.

Öğrencilerin sanatsal yönlerini geliştiren, sanatla ve bilimle iç içe, çağdaş, yaratıcı, sadece ezbere dayalı olmayan uygulamalı bir eğitimi temel alan ve bu yöndeki bilimsel projeleri ortaya çıkaran bir anlayışla hareket eden Küçükçekmece Belediyesi, yeni dönemde 6 adet ödüllü yarışma düzenleyecek.

 2021/ 2022 eğitim öğretim yılında ‘Ata’ya Özlem’ Konulu Şiir Okuma Yarışması, ‘Küçükçekmece Dâhilerini Arıyor’ Proje Yarışması, Mangala Turnuvası, Çevre Konulu Resim Yarışması, ‘Yetenekliseniz’ Ses Yarışması, 7. Sınıflar Arası Bilgi Yarışması adları ile düzenlenecek yarışmalarda gençlerin pandemi süresince sosyal hayattan kopmamaları ve yeteneklerini ortaya koymalarına fırsat tanınacak.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA;

Koronavirüsle mücadele çalışmalarını titizlikle sürdüren Küçükçekmece Belediyesi, vaka sayılarının artmasının ardından pandemi kurallarını en etkin biçimde uygulayarak, çalışmalarına devam ediyor. İlçede pozitif vaka ve temaslı olduğu tespit edilen kişilerin ev ve apartmanlarında dezenfekte işlemleri gerçekleştirilirken, sokağa çıkamayan kimsesiz, hasta ve yaşlı vatandaşların evlerine günlük sıcak yemek dağıtımı da sürüyor.

Kamu sağlığını korumak için halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda çalışmalarını yoğunlaştıran Küçükçekmece Belediyesi, kamuya ait bina, pazar yeri sokak ve ibadethanenin temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını tamamladı. Ayrıca talep doğrultusunda özel mülklere de dezenfektasyon hizmeti veriliyor.

Kapalı semt pazarlarında hes kodu uygulaması

İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği Covid-19 genelgesi kapsamında Küçükçekmece Belediyesi ilçede bulunan kapalı semt pazarları girişlerinde  denetimler yapıyor. Denetimde zabıta ekipleri vatandaşların ve esnafın HES kodu kontrolü ve ateş ölçümünü ve maske denetimini yaptıktan sonra pazara girişlerini sağlıyor.

Ayrıca ekipler vatandaşları, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyum konularında bilgilendiriyor. Israrla kurallara uymadığı gözlemlenen kişilere de ceza kesiliyor. KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183