Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

Kira geliri olan vatandaşlardan kira gelir vergilerinin 6 ay daha uzatılması için çağrı

 Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığı olası ekonomik zararlara karşı bir dizi önlemler aldı. Gayrimenkul sahipleri için de zorluk yaşanılmaması için kira gelir vergisi ödeme süreleri ertelendi. 31 Mart tarihinde ödenmesi gereken yıllık kira gelir vergisi ödeme süreleri 30 Nisan'a ertelendi.

Meclis'ten geçen Torba Yasa ile koronavirüs nedeniyle kira ödemekte zorluk çeken iş yeri sahipleri için de kolaylık sağlandı. Yasanın kabul edilmesiyle de 1 Mart 2020'den 30 Haziran 2020'ye kadar işleyecek iş yeri kira bedelinin ödenememesi, kira sözleşmesinin feshi ve tahliye sebebi oluşturmayacağına, söz konusu bu hüküm 1 Mart 2020'den itibaren uygulanacağı ifade edilmişti.

Ancak gayrimenkul sahipleri kira gelir vergisi ödemelerinin 6 ay boyunca ertelenme talebi içerisindeler. Koronavirüs nedeniyle 3 ay boyunca kira alamayan gayrimenkul sahipleri 30 Nisan'da ödenmesi gereken kira gelir vergisini ödemekte zorluk çekecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183