Öne Çıkanlar Haber kağıthane spor merkezi Esnaf Odası belediye YGS

Bu haber kez okundu.

KIBRIS GAZİLERİNE MADALYALARI VERİLDİ

 Bundan tam 45 yıl önce yani 1974'te, Kuzey Kıbrıslı kardeşlerimizin adadaki mevcudiyetine kastedenleri akamete uğratan Kıbrıs Barış Harekâtı'na katılan 51 Kıbrıs gazisi için Esenler'de madalya ve berat tevcih töreni yapıldı.

Esenler Kaymakamlığı'nda gerçekleşen programa; Esenler Kaymakamı Adil Karataş, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Hakan Bolat, Esenler Askerlik Şubesi Başkanı Albay Davut Kulalar ve Kıbrıs gazileri ile yakınları katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Süt Kardeşler Camii İmam Hatibi Abdullah Civcioğlu’nun şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ İÇİN YOLA ÇIKTILAR

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, özgürlük ve bağımsızlık için yola çıkanların mutlaka bedel ödediklerini belirterek, "Yaklaşık 45 yıl önce Türkiye, o küçük adacıkta zulüm karşısında ezilen kendi kardeşlerimizi fark ederek oradaki kardeşlerimizi kurtarmak için buradan bir barış harekâtı düzenledi. Binlerce asker oradaki kardeşlerinin yardımına koşmak için yola çıktılar ve kardeşlerini kurtardılar. Bu büyük mücadele içerisinde 838 tane şehidimiz, on binlerce de gazimiz oldu. Özgürlük ve bağımsızlık için yola çıkanlar mutlaka bedel öderler. Biz bu toprakların çocukları olarak tarih boyunca özgürlüğümüz ve bağımsızlığımız için çok bedeller ödedik. Bundan dolayı da tarih boyunca sömürge olmamış ender milletlerden biriyiz" dedi.

Göksu, "Şehitlerimize Cenab-ı Hakk rahmet eylesin. Gazilerimize de Türkiye Cumhuriyeti olarak madalyalarını vermiştik, bugün güzel bir hatıra olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin de böylesine güzel bir madalyayla sizi taltif etmesi sizin ve aileleriniz için büyük bir vefa örneği olmuştur. Düşünenlere teşekkür ediyorum. Bugüne kadar özgürlüğümüze ve bağımsızlığımıza leke sürdürmedik, bundan sonrada kıyamete kadar leke sürdürmeden yolumuza devam edeceğiz" ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

ŞANLI ZAFERLERİ ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE BORÇLUYUZ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183