Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Kerimoğlu: Belediyeye kamulaştırılabilmesi için başvurumuzu yaptık

Özellikle Türk tiyatrosunun, sinemasının ve müzik dünyasının en önemli isimlerinin yetiştiği ve gençlere, çocuklara bugüne kadar eğitim vermeye devam eden Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD), 19 yıldır hizmet verdiği binasından çıkarılacak. Bugün saat 10.00’da emniyet ekipleri Bakırköy Kültür-Sanat Konağı’na geldi. Birçok sanatçı ve Bakırköylüler ‘BASAD’a dokunma’ sloganları ile destek verdi. Ekipler, en yakın zamana kadar tahliye işlemlerinin yapılması konusunda BASAD yetkililerini uyardı.  BASAD Yönetim Kurulu Başkanı A. İlhan Gülek, bir takım açıklamalarda bulundu. Gülek, “yıkmayı değil, yapmayı öğrenin, Bakırköy'de sanatın ve sanatçıların yakasından elinizi çekin. Biz buradan gitsek de yine geleceğiz. Çünkü biz hancıyız, biz haklıyız.” İfadelerini kullandı.

“BAKIRKÖY'ÜN HAFIZASININ, KÜLTÜRÜNÜN VE TARİHİNİN YAŞAMASI İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Gülek, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne seslenerek şu ifadeleri kullandı:

“Bakırköy'ün Kültür Sanat Konağı'nı yok edenler; Bakırköy'ün geçmişine saldıranlar, yok etmek için "kütüphane" bahanesine sığınanlar, Atatürk'ün kurduğu ve kapatılan Halkevleri'nin aynı ruh ve işlevle yaşayan son temsilcisini yok edenler, Anayasamızın "sanatı ve sanatçıyı koruma zorunluluğuyla" ilgili 64. Maddesine uymayanlar, siyasi iktidar, Kültür ve Turizm Bakanı, Vakıflar Genel Müdürü o sayfalarda sizin de adlarınız olacak. Bu yanlış karara attığınız imzayı "tarih baba" yazacak. Biz de okuyacağız ve hiç unutmayacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü tahliyeyle ilgili davaları kazanmış olabilir. Bizi binadan çıkarmaya, burada başka bir şey yapmaya yetkili olabilir. Ama haklı mıdır? Yetki başka haklı olmak başkadır. Ülkemizin kültür ve sanatından sorumlu olanlar böylesine büyük sorunlar yaratacak; sanatçıları, çocukları, velileri, çalışanları mağdur edecek bir uygulamaya siz imza atsanız da, buna halkımız ve sanatçılar kayıtsız kalabilir mi? KaIamadığımız, kalamayacağımız için buradayız. Sonuç olarak bizler, sanatın, sanatçının, Bakırköy'ün hafızasının, kültürünün ve tarihinin yaşaması için mücadele ediyoruz, edeceğiz. yıkmayı değil, yapmayı öğrenin, Bakırköy'de sanatın ve sanatçıların yakasından elinizi çekin. Biz buradan gitsek de yine geleceğiz. Çünkü biz hancıyız, biz haklıyız.”

CHP’Lİ AYDOĞAN: BAKIRKÖY'DE SANATIN VE SANATÇILARIN YAKASINDAN ELİNİZİ ÇEKİN

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Turan Aydoğan, Bakırköylü Sanatçılar Derneği’ne ait olan tarihi yerleşkeye yönelik Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yıkıma talebini TBMM gündemine taşıdı. Aydoğan şunları söyledi:

 “Size, Bakırköy kültür ve sanat konağından bahsedeceğim; Münir Özkulları, Ayşen Grudaları, Tarık Akanları ve Cem Karaca gibi yüzlerce sanatçıyı yetiştiren konak. Yani Paris'in Eiffel'i, Roma'nın Colosseum'u, Taksim'in AKM'si neyse Bakırköy'ün de kültür ve sanat konağı da aynı değerdedir. Son zamanda ortaya bir olay çıktı; Kültür Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü bu konağı yıkmak istiyor, içinde eğitim alan öğrencileri, hocaları sokağa bırakmak istiyor. Buradan iktidarınıza sesleniyorum: Artık yıkmayı değil, yapmayı öğrenin, Bakırköy'de sanatın ve sanatçıların yakasından elinizi çekin.”

KERİMOĞLU: KONAĞI KAPATMAYA GÜCÜ YETMEZ

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, konağın önünde bir konuşma yaptı. Kerimoğlu, ülkenin en önemli kültür sanat değerlerinden Bakırköy Kültür Sanat Konağı’nın kapatılmasına karşı durmak ve karar alıcıları bu konu hakkında düşünmesini sağlayabilmek amacıyla burada olduklarını belirtti. Kerimoğlu, “Bakırköy Sanatçılar Derneği’nin binası için Bakırköy Belediyesi olarak bu binanın belediye adına kamulaştırılabilmesi için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne başvurumuz var. Bu bina önceden halk eviydi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatı ile kurulmuş ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin mülkü olan bir yerdi. Ama sonlandırmak isterlerse bu ülkenin aydınlık insanlarının gönlünden, aklından ve sanatsever kimliğinden asla konağı kapatmaya gücü yetmez. Eğer bir sorun çıkartırlarsa Bakırköy Belediye Başkanı olarak sanatçılara ve öğrencilere kendi binasını verecektir. Sanatçıları ve öğrencileri sokakta bırakmayacağız. Siyasetçilerin sustuğu, sanatçıların konuştuğu bir Türkiye’ye ihtiyaç var.”dedi.

BASAD’ın düzenlediği basın açıklamasına; Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, siyasi ilçe başkanları, STK temsilcileri, sanatçılar ve Bakırköylü hemşeriler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183