Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

Kaftancıoğlu"Aşkın sebebi böylelikle anlaşılıyor"

Silivri’nin Kavaklı mahallesi’nde  yer alan172 bin metrekarelik alanın MT Holding Yönetim Kurulu Başkanı  Murat Sancak’ın sahibi olduğu Maxicells İlaç Sanayi A.Ş'ye tahsis edilmesi üzerine tepkiler geldi. Arazi kamuoyunda Cumhurbaşkani Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen iş adamı Ethem Sancak’ın yeğeni olan Murat Sancak’a Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile verildi. Piyasa değeri  tahmini 350 milyon lira olan arazinin  10 milyon sermayeli firmaya devredilmesi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi bir basın açıklaması ile tepkisini ortaya koydu. Maxicells firması 4 milyar 727 milyonluk sanayi yatırımı yapmayı vaad ediyor ve alan binde bir bedelle yani 4 milyon 727 bin liraya tahsis ediliyor.

Arazinin sembolik sayılabilecek bir bedelle   Ethem Sancak’ın yeğenine verildiği iddiası ile basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu; “Ethem Sancak, 'Anam, babam, sana feda olsun Erdoğan. Aramızda Mevlana ile Şems’in arasındakine benzer bir aşk var’ dememiş miydi? Aşkın sebebi böylelikle anlaşılıyor. Sen memleketin bütün toprağını ve varını gidip Ethem Sancak’a peşkeş çekersen, aralarında daha ne aşklar ve ne aşıklar doğar‘’ dedi.

"BURASI PEŞKEŞ ÇEKİLEN BİR ARAZİ OLUYOR"

‘‘Şu anda Silivri’nin Kavaklı İlçesi'nde üzerinde bulunduğumuz alan hazineye ait 172 dönümlük bir arazi. Bu arazi dönemin Silivri Belediye Başkanımız tarafından 2009 yılında Tarım İlimleri Üniversitesi yapılması hedefiyle imar planlarına, kısmen yüksek öğrenim, spor tesisi alanı ve park olarak kamu faaliyetlerinde kullanılmak üzere işlenmiştir. 31 Ağustos 2020 tarihinde de şu anki belediye başkanı Kızılay’ın bu alanı kullanmak üzere yapılan başvuruda alanın kullanımının uygun olmadığını açıklamıştı. Aynı şekilde 25 Eylül 2020 tarihinde de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bu alanı kullanmak için belediyeye yazı yazdı ve belediye ise uygun olmadığı yönünde görüş bildirdi. Bütün bunlara rağmen bugünkü belediye başkanı döneminde  alan,  Aralık 2020 tarihinde 31.324 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile peşkeş çekildi."ifadelerini kullandı.

"SİLİVRİ HALKI GEREĞİNİ YAPACAKTIR"

Açıklamasında MHP’li Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın Silivri Halkı'nın oylarıyla göreve geldiğini ve saraya değil halka hizmet etmesi gerektiğinin altını çizen Kaftancıoğlu, "Şunun altını özenle ve dikkatle çizmek isterim. Bugünkü Silivri Belediye Başkanı'na sesleniyorum. Sen halkın oylarıyla oraya oturmuş bir belediye başkanısın. Seni saraydaki değil; Silivri halkının oyları oraya oturtmuşken, daha önce iki kez doğru bulmadığın bir uygulama, cumhurbaşkanı kararıyla birine peşkeş çekilirken ‘’doğru bulmasak bile desteklemeye devam edeceğiz’’ demenin ne siyasi; ne de insani bir açıklaması olamaz. Belediye başkanları halka hizmet etmek için seçilmiş kişilerdir. O nedenle halkın değil; sarayın talimatlarıyla belediye başkanlığı yapmaya devam edersen eğer, sonraki dönem Silivri halkı sana gereğini yapacaktır’’ şeklinde konuştu.

TARIM ÜNİVERSİTESİ OLARAK PLANLANMIŞTI

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ise arazinin geçmiş dönemde üniversite ve spor alanı olarak imar planlarına işlendiğini belirtti. Karabat, “Cumhurbaşkanlığı kararı ile bu alan bir avuç şahsın menfaatlerine hizmet etmektedir. Yapılan işlemle birilerini zengin edenler, bir kentin, bir ilçenin ihtiyaçlarını,yok saymışlardır. Bu alan,zaten can çekişen tarım sektörümüze ufuk açacak bir “Tarım Üniversitesi” alanı olarak planlanmış olmasına ve iki üniversitemizin de bu alana talip olmasına rağmen kamu çıkarları yok sayılarak yine birileri zengin edilmeye, daha da semirtilmeye çalışılmaktadır.

Koskaca ilçe belediyesinin 2021 yılı toplam bütçesinden büyük olan bu değer, sonu gelmez israfın, yandaş kayırmacılığının son örneği olarak karşımıza çıkmaktadır. Ballı ihalelerin, özelleştirmelerin bir avuç yandaşa verilmeye devam edildiğinin, kamu çıkarının değil, şahsi menfaatlerin gözetildiğinin açık göstergesidir.Yapılan bu işlemi kabul etmiyor, durdurulması için gerekli hukuki girişimlerde bulunacağımızı buradan bir kez daha ifade ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Basın açıklamasına CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Silivri eski Belediye Başkanı Özcan Işıklar,  Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, Küçükçekmece İlçe Başkanı Turgay Özcan, Bağcılar İlçe Başkanı Murat İmrek ve birçok vatandaş katıldı. BİLGE MERCANER- KENT YAŞAM

KUTU!!!!!!

BAŞKAN VOLKAN YILMAZ :

“OLUMSUZ ETKİLER ORTAYA ÇIKABİLİR”

 “Kurulması planlanan tesisin kimyevi nitelik taşıyan bir tesis olduğunu ve çevresel etkilerinin net olarak ortaya konmadığını, halk sağlığı açısından olumsuz etkiler ortaya çıkabileceğini öne sürerek, ilgili firmaya biri Alipaşa’da ikisi de Büyükçavuşlu’da iki ayrı yer önerdik"

Hazineye ait olan Kavaklı Mahallesi 2375, 3310 ve 3022 parsel numaralarına sahip olan arazinin  Maxicells İlaç Sanayi A.Ş.’ye tahsis edilmesi sonrasında Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz Aralık 2020 dönemi belediye meclis toplantısında eleştirilere cevap verdi.  Kendilerine eylül ayı içinde Sanayi Bakanlığı’ndan yazı geldiğini açıklayan Başkan Yılmaz, yazıda "ilgili yerin Murat Sancak’a ait firmaya plazma üretilecek tesis kurmak amacıyla tahsisi için çalışma başlatıldığı, bu konuda kurum görüşünün bildirilmesinin" istendiğini belirtti. Bunun üzerine belediye olarak bu yazıya 15 gün içinde yanıt verdiklerini dile getiren Yılmaz, "İlgili alanın meskun mahal içinde bulunduğunu, arazinin; kısmen eğitim, kısmen spor, kısmen park, kısmen idari bina alanı olarak ayrıldığını, kurulması planlanan tesisin kimyevi nitelik taşıyan bir tesis olduğunu ve çevresel etkilerinin net olarak ortaya konmadığını, halk sağlığı açısından olumsuz etkiler ortaya çıkabileceğini öne sürerek, ilgili firmaya biri Alipaşa’da ikisi de Büyükçavuşlu’da iki ayrı yer önerdik" dedi.

Yılmaz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Kızılay Derneği ile yapılan resmi yazışmaları meclise sundu. 'Satıldı' demek vicdansızlık,muhalefet tarafından da kamuoyunda bilgi kirliliği oluşturuluyor diyen Yılmaz, "Tahsis konusu üzerinden yapılan basın açıklamaları ile kamuoyu yanlış yönlendiriliyor. Silivri Belediyesi bu süreç içerisinde gerekeni yaptı. Muhalefetin söylemleri gerçeği yansıtmıyor.

SATIŞ YOK TAHSİS VAR

Arkadaşlar kimsenin kimseye bir yer sattığı yok. Tahsis bu. Devletin, Milli Emlak’ın, Maliye Hazinesi’nin sanayi arazileri içerisinde 150 dönüm arazisi var mı? Yok. Bir devlet yatırımı yapılacakken, devlete ait olan yere mi yaparsınız yoksa yer satın alıp bu maliyetin üstüne maliyet mi eklersiniz? Tabi ki eldeki Maliye Hazinesi alanlarından biri değerlendirilecek. Ama bir kere şunu bırakalım, peşkeş diyerek ‘350 milyonluk yer 5 milyona satılıyor’ demek ucuz siyaset aracıdır. İşin özünden kopup, işi siyaset mecrasına çekersek, iletişim kanallarını tıkayıp bu yatırımın daha doğru bir yere kaydırılma şansının önüne de set çekersiniz" açıklamasını yaptı.

KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183