Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi Son dakika son dakika haber haberler

Bu haber kez okundu.

İstanbullu Kanal İstanbul'u İstemiyor

 İktidar ve muhalefeti karşı karşıya getiren Kanal İstanbul projesiyle ilgili yapılan son anket, kamuoyu ile paylaşıldı. SONAR Araştırma Şirketi tarafından 27 Ocak - 3 Şubat tarihleri arasında İstanbul'da nüfusu en yüksek olan 30 ilçede 2 bin 69 kişi ile yüz yüze görüşülerek yapılan anketten dikkat çeken sonuçlar çıktı. Araştırmaya katılanlara ilk olarak "Kanal İstanbul projesi hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz?" sorusu yöneltildi. Soruya yanıt verenlerin yüzde 39'u "Hiçbir bilgim yok" yanıtını verdi. "Yeterince bilgim var" diyenlerin oranı ise yüzde 24,1'de kaldı.

Halkın yüzde 53'ü istemiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ne olursa olsun yapacağız" dediği Kanal İstanbul projesiyle ilgili vatandaşlara yöneltilen bir diğer soru"Sizce Kanal İstanbul projesi yapılmalı mı yapılmamalı mı?" oldu. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 53,7'si "Yapılmamalı" yanıtını verirken, yüzde 35,9'luk kesim "Yapılmalı" yönünde görüş bildirdi.

Liderler ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, politik tartışmalara sebep olan Kanal İstanbul için "Siz ne derseniz deyin, biz bu projeyi yapacağız" demişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hayalim, hülyam" dediği Kanal İstanbul projesinin kente ihanet olduğunu belirterek "Bu kadim şehri alt üst edecek projeye sonuna kadar karşıyız" şeklinde konuşmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183