Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

İstanbul'da taksimetre krizi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, UKOME tarafından daha önce yasal sorumluluklarına uymaları yönünde uyarı yapılan 397 aracın entegrasyonu gerçekleşmeyen taksimetre sistemini kullanmaya devam etmesi nedeniyle güzergah kullanım izin belgelerini askıya aldı.

KARAR UKOME TARAFINDAN ALINDI

İBB tarafından yapılan açıklamada İstanbul’da araçlar için UKOME kararları ile belirlenen ve yerine getirilmesi gereken şartların söz konusu olduğu vurgulandı. Açıklamanın devamında bu şartların; aracın rengi, boyutları (segmenti), ücret tarifesi ve Taksi Yönetim Merkezi cihazı ile entegrasyonunu içerdiği belirtildi.  Belirtilen entegrasyona ilişkin zorunluluk, 25 Mayıs 2017 tarih ve 2017/4-6 Sayılı UKOME kararı ile getirilmiş olup, entegrasyona sahip olmayan araçların bu durumu düzeltene kadar belgelerinin askıya alınması kararı ise 09 Mayıs 2018 tarih ve 2018/3-6 sayılı UKOME ile alındığı aktarıldı.

İBB: ÜCRETSİZ VERİLEN CİHAZLAR SÖKÜLDÜ

Yapılan açıklamanın devamında İstanbul’da faaliyet gösteren dört taksimetre firmasından tüm taksilerin yaklaşık yüzde 96’sına denk gelmekte olan üç firmanın entegrasyonu yapma konusunda İBB işbirliği içerisinde olduğu fakat İstanbul Havalimanı’nda yer almakta olan araçlarda taksimetrelerde gereken bu entegrasyonu gerçekleştirilmediği aktarıldı. Bunun yanı sıra, İBB tarafından tamamen ücretsiz verilen cihazların ve İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü genelgesi ile kurulumu yapılan araç içi kamera sistemlerini de kapsayan sistemlerin söküldüğü de ifade edildi.

     

ŞİKAYETLER ÜZERİNE İLGİLİ TAKSİMETRELER DENETLENDİ

Haziran ayı içerisinde, söz konusu alanda faaliyet gösteren taksimetrelerin diğer taksimetrelere göre daha fazla ücret hesapladığı şikayetleri vatandaşlarca İBB’ye ulaşınca yetkililer yeniden bir inceleme süreci başlattı. Bu kapsamda ilgili kurum olan Bilim ve Sanayi Bakanlığı İl Müdürlüğü ile bu başvurular paylaşılarak ilgili taksimetrelerin denetlenmesi istenildi. Bu denetime ek olarak İBB, kendi sistemlerimi üzerinde de incelemeler başlatıldığı belirtilirken inceleme sonucu; söz konusu taksimetreleri kullanan araçlardan önemli bir kısmının İBB Ruhsat sistemine bu taksimetreyi kullanmaya başlamadan önce kullanmış oldukları bir diğer taksimetreye ilişkin evrakları yükledikleri tespit edildiği aktarıldı.

Yüzde 25 zam gelmişti; Taksiciler Odası Başkanı'ndan yeni talep

397 ARACIN GÜZERGAH KULLANIM İZİN BELGELERİ ASKIYA ALINDI

Bu tespitin yapılmasından sonra İBB, ilgili esnafa SMS yoluyla bilgilendirmede bulundu; fakat aradan geçen beş güne rağmen 7 gün- 24 saat açık olan online sistemde herhangi bir esnafın aracında değişiklik yapılmadığı gözlemlendi. Bunu üzerine İBB, Toplu Ulaşım Hizmet Kalitesi Değerlendirme Sistemi (TUDES) 145. Madde’de tanımlanan, “E-Tuhim sistemine girilen bilgilerin yanlış veya eksik beyan edilmesi durumunda, bilgiler doğrulanıncaya kadar ilgili izin belgesi askıya alınır” hükmünü devreye soktu. Dolayısıyla UKOME hükmü gereğince TUHİM denetim ekipleri, ilgili 397 aracın güzergah kullanım izin belgeleri askıya aldı.

Hassa Aktepe'ye taksi durağı yapılacak - Hassa Haber

TARAFLAR PAZARTESİ BİR ARAYA GELİYOR

Yaşanan sorunun çözümü için İBB, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, İstanbul Havaalanı Taksiciler Kooperatifi bir araya gelip, konuyu detaylıca ele alacak, entegrasyon için gereken işlemleri konuşacaklar.

İTEO BAŞKANI EYÜP AKSU: BİZ KONUYU ÇÖZDÜK

İTEO Başkanı Eyup Aksu: Taksiciler kimsenin tekeline girmez - Son Dakika  Haberler

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu ise İstanbul Havaalanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can ile konuştuğunu ve Can'ın kullandıkları Ntaksi aplikasyonunun İtaksi aplikasyonuna uyarlı olduğunu söylediğini aktardı. İBB'nin ise Ntaksi aplikasyonunun İtaksi aplikasyonuna uyarlı olmadığını iddia ettiğini ifade eden Aksu, "Uyarlı değil dediği için, uyarlı olmadığı için ruhsatları askıya aldı. Biz konuyu çözdük. Bayram sonuna kadar esnafın mağdur olmaması için büyükşehir belediyesinden rica ettik, ruhsatları aktif hale getirdiler. Şu anda aktif halde arabalar çalışıyor, bir sıkıntı yok. Pazartesi bir araya gelip değerlendireceğiz, gereğini yapacağız" dedi. KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183