Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika son dakika haber haberler Kelamdan Kaleme

Bu haber kez okundu.

‘İMAMOĞLU, İSTANBULLUNUN AYAĞINA BASILDIĞINDA BAĞIRIR’

Okmeydanı’nda 25 yıldır kentsel dönüşüm bekleyen vatandaşlara ada bazlı kentsel dönüşüm yapacağını söyleyen Beyoğlu Belediyesi,  Okmeydanı Fetihtepe 3550 Ada’da başlattığı yıkım çalışmalarıyla dönüşümün ada bazlı değil parsel bazlı olacağını açıkladı. Beyoğlu Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantısında Okmeydanı kentsel dönüşüm sorununu gündeme taşıyan CHP Grubu, parsel bazlı kentsel dönüşüm yapılacaksa bölgenin imar planlarının yapılması ve halkın kendi evini yenilemesinin önünün açılması gerektiğini vurgulayarak Beyoğlu Belediyesi’nin kentsel dönüşüm konusunda haksız uygulamalardan vazgeçip, Okmeydanı halkına daha şeffaf ve adil bir anlayışıyla yaklaşmasını istedi.

ERDOĞAN HORLU; YASAL ÇOĞUNLUK SAĞLANMADAN DÖNÜŞÜM YAPILMAK İSTENİYOR

Konu ile ilgili mecliste söz alan CHP Meclis Grubu İmar Komisyon Üyesi Erdoğan Horlu şunları söyledi; Beyoğlu Belediyesi  ‘Kentsel Dönüşüm’ bölgesi olan Okmeydanı Fetihtepe 3550 adadaki hak sahiplerinden 2/3 çoğunluk sağlanmadan, kanunun ve yönetmeliğin belirttiği yetkileri taşımadan haksız bir şekilde, altyapı hizmetleri olan suyun, elektriğin, doğalgazın kesilmesi ile tahliye kararı almış ve bunu hak sahiplerine tebliğ etmiştir. Mecliste defalarca 2/3 çoğunluk var mı diye sormamıza rağmen ve bu zamana kadar cevabınız olmadığı halde insanlara bu karda kışta tahliyeye ilişkin tebligat gönderilmesinde amaç nedir? Peki karda, kışta elektriği, doğalgaz, suyu kesilen insanlar ne yapar? Hiç düşündünüz mü? Öğrenciler okuldan eve geldiklerinde derslerini nasıl yapacaklar? Evinde makine bağlı hasta biri olan vatandaşımızın yaşayacağı çaresizliğe ne diyeceksiniz? Bu soğukta, ayazda evde olan bebekler nasıl ısınacak? İnsanların ahını alacağınıza, duasını, gönlünü alın.

‘BEYOĞLU BELEDİYESİ HALKA BASKI UYGULUYOR’

Beyoğlu Belediyesi bölgede muvafakatname adı altında bu metne imza atan az sayıdaki vatandaşın evini yıkmakla, sağında, solunda, önünde ve arkasında oturum olan ev ve apartmanların arasında hiçbir önlem alınmadan, asbest testi yapılmadan sadece bölge halkına gözdağı vermek adına yıkımlar yapmaktadır. Muvafakatnameyi imzalamayan vatandaşlara ise Riskli Alan Kanunu’nu tebligat olarak gönderdi. Arkasından da burayı 15 gün içinde boşaltmasını ya da Kentsel Dönüşüm ofisine giderek muvafakatnameleri imzalamaları konusunda baskı yapıyor.

‘CUMHURİYET HALK PARTİSİ OKMEYDANI HALKININ YANINDADIR’

Şunu özellikle bilmenizi isterim, Okmeydanı halkı asla yıkıma ve kentsel dönüşüme karşı değildir.  Deprem gerçeğinin herkes farkındadır. Ama Okmeydanı halkı 20 yıl süre borçlanmaya karşıdır. Beyoğlu’nu dinliyor ve yönetiyoruz? Diyorsunuz ya merak ediyoruz Beyoğlu’nu nasıl dinliyorsunuz. Kimlerden dinliyorsunuz? Gidin Beyoğlu’nu Okmeydanı halkından dinleyin. Ama yandan değil candan dinleyin. Candan dinleyin ki sorunlara çözüm bulun.  Bu haksız uygulamalar karşısında herkesin bilmesini istediğimiz Okmeydanı halkının yalnız olmadığıdır. Cumhuriyet Halk Partisi her zaman Okmeydanı halkının yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir.  Gönül Belediyeciliği şiarımız diyen Beyoğlu Belediyesi, bırakın gönül almayı gönülleri kırmıştır. Umutları, hayalleri yıkmıştır.

‘GELİYOR GELMEKTE OLAN’

Beyoğlu Belediyesi olarak her dönem fikir değiştiriyorsunuz. Daha önce daireye karşı daire, dükkana karşı dükkan vereceğiz’ demiştiniz. Bölge halkının gerçeğinden o kadar uzaksınız ki çıkıp ‘Okmeydanı şanzelize olacak’ dediniz.  Madem Beyoğlu halkını seviyordunuz, 20 yıldır, hükümet, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi elinizdeyken neden dönüşümü gerçekleştirmediniz. Biz Okmeydanı’nda cüzdan değil vicdan sahibi olanların yanındayız. Kime unutmasın ki bu haksız uygulamalar karşısında kazanan Okmeydanı halkı olacaktır. Artık görüyoruz ki Beyoğlu Belediyesi’nin gücü de, ufku da, vizyonu da Okmeydanı halkının lehine kentsel dönüşüm yapmaya asla yetmez. Artık yolun sonu görünüyor. AK Parti içinde yolun sonu görünüyor. Yapılacak ilk seçimde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında dönüşümü halkımızla beraber yapacağız. Herkes bilsin ki geliyor gelmekte olan

SÜLEYMAN SOLMAZ; VATANDAŞLARA VAAT EDİLENLER BİR PROTOKOLE BAĞLANMIŞ DEĞİL

Daha sonra söz alan CHP İBB ve Beyoğlu meclis üyesi Süleyman Solmaz ise bugün Beyoğlu’nda yaşananların çelişkiler yumağından oluştuğunu belirterek, Beyoğlu Belediyesi 25 yıldır Okmeydanı’nda ada bazlı kentsel dönüşüm yapacağını söylüyordu. Bunun için de vatandaşlardan tapuları olanların arsaları üzerinde bina yapmalarına izin vermiyordu. Bugün geldiğimiz noktada Beyoğlu Belediyesi’nin Fetihtepe 3550 Ada’da bu kararını değiştirdiğini açıkça görüyoruz. Çünkü burada parsel bazında bir dönüşüme başlayacağını ilan etti.  Önümüze sanki Okmeydanı’nın tamamını dönüştürüyoruz gibi bir bütçe büyüklüğü gerekçesi konuluyor. Hayır bugün sadece 3550 adada yaşananları konuşuyoruz. Bunun için çok büyük bir bütçe de gerekmiyor. Diğer yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi gelsin deniliyor. Siz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yazı yazdınız mı bu konuda? Herhangi bir talepte bulundunuz mu? Yıkım ruhsatı olmadan evleri yıkıyorsunuz. Bu kadar hukuktan, kurallardan uzak bir faaliyet yürütülürken vatandaşın size güvenmesini bekleyemezsiniz. Vatandaşa ödenecek miktar bir muamma. Vatandaşa söylenenler bir protokole bağlanmış değil. Dönüşüm ofisi protokol olmadan vatandaştan vekalet almaya çalışıyor. Beyoğlu Belediyesi tüm bu paradokslardan vazgeçmelidir’ dedi. 

‘BEYOĞLU BELEDİYESİ’NİN YAPTIĞI BİR YANLIŞ YOK’

Daha sonra söz alan AK Parti Meclis Üyesi Turan Topal, bugün yapılan çalışmaların ada bazında olduğunu burada belediye olarak herkese örnek olacak bir dönüşüm projesini hayata geçirmeye çalıştıklarını belirterek, ‘Bizim abdestimizden şüphemiz olmaz. Tüm yaptıklarımızın arkasındayız. Diğer taraftan vatandaşlara mahkemeye git, itiraz et derseniz vatandaşı siz mağdur edersiniz. Yaptığımız iş çok ciddi ve güzel bir iş yapıyoruz. Yarın diğer ilçelere gittiğiniz zaman karşılaştırma yaptığınız zaman bunu göreceksiniz. Bu tarz kentsel dönüşüm projeleri devletin işidir. Bizler de devlet yetkililerine ricada bulunarak dönüşümü gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Belediye Başkanımız önemli hizmetlere imza atıyor. Seçim zamanında vatandaşlarımız tercihini yaparak kimi doğru kimin yanlış yaptığını gösterecek. Vatandaşlarımızın kafalarını bulandırmakla bir yere varılmaz. ‘Öyle bir yalan söyleyin ki buna herkes inansın’ diyorlar. Bu tarz konuşmalar çirkin konuşmalar. Biz burada iş yapmak istiyoruz. Yalanla bir yere varılmaz. Kimse burada kalıcı değil. Yarın sokaklarda insanlarla bir araya geleceğiz. Burada yanlış bir çalışma yok. Bunu da herkesin bilmesini istiyoruz’ diye konuştu.

‘İMAMOĞLU, İSTANBULLUNUN AYAĞINA BASILDIĞINDA BAĞIRIR’

Daha sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Orhan Alkan ise kötü söz sahibine ait olduğun belirterek, ‘Trabzon mitinginde bir çocuğun genel başkanımıza hakaret etmesini hiç konuşmadınız.  Kötü laflarla bir yere gidilmez. Biz Beyoğlu Belediye başkanımızın varlığı tartıştırmayız. Aynı şekilde İmamoğlu başkanımızın da varlığını tartışmayız. Beyoğlu Belediye başkanımız bir televizyon programında, ‘İBB Başkanı İmamoğlu başkasının ayağına basıyor kendisi bağırıyor. İmamoğlu kendi ayağına basmaz, İstanbul halkının ayağına basıldığında bağırır. Beylikdüzü’nde metro yapılmasına izin verilmedi. İmamoğlu bağırdı. Kenstsel dönüşümde halkımıza imzalama veya imzala şeklinde bir telkinimiz hiçbir zaman olmadı. Güzel bir şey olacaksa CHP olarak buna asla engel olmayız. Vatandaşın yararına ise vatandaş imzalar, değilse imzalamaz. Sen kazandın, ben kazandım gibi bir derdimiz şimdilik yok onu seçim zamanında konuşacağız’ dedi.  FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183