Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu

Bu haber kez okundu.

DEVA Küçükçekmece hayrına çorba dağıttı

İstanbul’da hayatı olumsuz etkileyen, kamu kuruluşlarının personellerini idari izne çıkarmasına; özel işletmelerin bazılarının zorunlu olarak çalışmaya ara vermesine sebep olan kar yağışında, herkes taşın altına elini sokmaya çalıştı. Tüm sosyal medya eleştirilerine rağmen hem karayolları, hem büyükşehir belediyesi, hem de ilçe belediyeleri adeta afete dönüşen yağışla mücadele ettiler.

Vatandaşlar ise pek çok yerde kendi imkanlarıyla mücadeleye destek oldu. Kimi belediyelerin dağıttığı veya marketlerden aldığı tuzla sokaklarını tuzladı. Kimi de küreklerle kar küredi.

Araçlarıyla yollarda kalan insanlara destek için sıcak çorba, çay, salep dağıtanlarda vardı. Bunlar arasında Deva Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanlığı’nın yöneticileri ve üyeleri de vardı. Hüseyin Taşdemir, Mehmet Turan Veziroğlu, Uğur Keleş, Neval Karagöz, Eren Baki ve Turgay Turan’dan oluşan Devalı grup duyarlılıklarıyla takdir topladılar.

VEZİROĞLU: ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Küçükçekmece Cennet Mahallesi’nde mobil çorba karavanıyla yüzlerce vatandaşa çorba dağıtan hayırseverlerden biri olan Mehmet Turan Veziroğlu şunları söyledi: “ Arkadaşlarım da ben de genellikle siyasi parti kimliğimizle sosyal sorumluluk alanlarında ve faaliyetlerinde bulunuyoruz. Fakat bu kez toplumumuzdaki pek çok duyarlı insan gibi bizde sorumluluk alıp elimizden gelebilecek bir destek olacağını düşünerek çorba dağıttık. İnsanlarımızın sımsıcak çorbalarımızla içlerinin ısındığını bilmek görmek bizi çok mutlu etti. Adeta doğal afet olan bu kar yağışı Hüseyin Taşdemir arkadaşımızın annesinin vefat yıldönümüne denk geldi. Biz de Merhum Fatma Taşdemir annemizin hayrına ikramda bulunalım istedik. Fatma Taşdemir hanımefendi Caferi inanç toplumu içerisinde güçlü sosyal yönleri ile tanınan aktif bir yaşam sürmüş. Kadınların aktif olduğu Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kuruluşunda ve faaliyetlerinde çok ciddi emekler vermiş. Hayatı böylesine anlamlı bir şekilde yaşamış olan bir annenin aynı değerlerle yaşayan oğlu ile birlikte siyaset yapıp, dayanışma içerisinde olmak bizi de mutlu ediyor. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Mehmet Turan Veziroğlu

“KURT KIŞI GEÇİRİR, LAKİN YEDİĞİ AYAZI UNUTMAZMIŞ”

DEVA Partili Mehmet Turan Veziroğlu, ikramda bulunurken siyasetten arınmaya dikkat etmeye çalıştıklarını ifade etse de, halk ekmek kuyruklarına da değinmeden edemedi.  Veziroğlu, “ Biz burada insani bir sorumluluk hissederek evinden uzakta olan, evine veya işine giderken yollarda üşüyen insanlarımızın içlerini ısıtarak biraz olsun rahatlamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Fakat bu ülkeyi yönetenlerin insanımızı bu karda kışta dahi sokaklarda halk ekmek kuyruklarında donmalarına sebep olanları da konuşmadan edemeyeceğim. Kötü ekonomi, kötü yönetim çok net bir tablo çizdi. İnsanımız bu koşullarda dahi mahallesindeki fırınlardan veya bakkallardan ekmeğini alamıyor. Çünkü canını ve cebini yakan ısınma giderleri elini kolunu tamamen bağlıyor. Zaten alamadığı normal ekmeği, ısınma giderleri yüzünden hiç alamıyor. O nedenle kıyametin koptuğu hava koşullarında dahi halk ekmek kuyruğunda bekliyorlar. ‘Kurt kışı geçirir, lakin yediği ayazı unutmazmış.’ İstanbul Halk Ekmek Büfesi önündeki ucuz ekmek bekleyen vatandaşlarımızın halini unutmayacağız.  İstanbullu önüne gelen ilk sandıkta bu görüntülere sebep olanlardan hesabını soracaktır. Ülkemizin umudu haline gelen Ali Babacan’ın yönettiği ekonomide böyle manzaralarla bir daha karşılaşmayacağımıza inanıyorum” diye konuştu. TAYFUN ERCAN 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183