Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

CHP’li başkanlara Danıştay’dan şok karar

 

Koronavirüs sürecinde belediyelerin yardım toplamasını “yetkili makamdan izin alma zorunluluğu” nedeniyle engelleyen İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine ilişkin Danıştay’a açılan yürütmeyi durdurma talebi reddedildi. Böylece belediyelerin yardım toplaması bir süre daha yasak olacak. Danıştay, genelgenin iptal istemini ise daha sonra karara bağlayacak.

CHP’li Belediyelerin Koronavirüs sürecinde yardım toplama kapmanyası İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile yasaklanmıştı. Durumu yargıya taşıyan belediye başkanları Danıştay’a başvurmuştu. Belediyeler genelgenin iptalini ve yürütmesinin durdurulmasını istemişti.

NE OLMUŞTU

CHP’li büyükşehir belediyeleri koronavirüs sürecinde yurttaşlara yardımcı olmak amacıyla bağış kampanyası başlatmıştı. CHP’li belediyeler AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Devlet içinde devlet olmaz” sözleriyle hedef alınmıştı.

İçişleri Bakanlığı ise bu uyarıdan ve eleştiriden sonra, yayımladığı genelge ile belediyelerin yardım toplamasını engellerken, Yardım Toplama Kanunu'na göre, bağış ve yardım toplamak isteyen kurumların “yetkili makamdan izin alma zorunluluğu” olduğu ve belediyelerin bu kanundan muaf olmadıkları belirtmişti. Belediyelerin yardım hesaplarına da bloke konulmuştu.

CHP’li Belediye başkanları alınan bu karardan sonra genelgenin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay’da dava açmıştı. Başkanlar ayrıca toplanan bağış paralarının da serbest bırakılmasını istemişlerdi

Celal Karaali- Kent Yaşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183