Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu gelecek sıcak gelişme gündem haber

Bu haber kez okundu.

Bu nasıl söz Sayın Vali: Sağlıkçılar için skandal açıklama

 Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, önce inanılmaz sözlere imza attı, sonra da özür diledi.

Bektaş, Zonguldak'taki koronavirüs çalışmalarıyla ilgili bilgi verirken il genelinde 567 pozitif vakanın 137 tanesinin sağlık çalışanı olduğunu açıkladı.

Sağlık çalışanlarının hastayla temasta kendilerini koruduklarını belirten Vali Bektaş, “Ancak birbirleriyle diyaloglarını korumadılar. Bugün en yüksek perdeden bütün yetkili arkadaşlarımızı uyardık. Bu bizim faturamızı ağırlaştıran bir olaydır. Normalde sağlık çalışanlarımızın bize getirdiği yük olmasaydı belki de bu gün geri dönüşü konuşuyor olacaktık” dedi.

Vali Bektaş, şu ifadeleri kullandı:

- Bizim bütün rakamımız 567 iken bunun içerisinde maalesef 137 sağlıkçımız var. Sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar. Baştan bu tarafa, her tedbir alınmasına rağmen sağlıkçılarımız hastalarla diyaloglarla kendilerini korudular. Ancak birbirleriyle diyaloglarını korumadılar.

- Bugün en yüksek perdeden bütün yetkili arkadaşlarımızı uyardık. Bu bizim faturamızı ağırlaştıran bir olaydır. Normalde sağlık çalışanlarımızın bize getirdiği yük olmasaydı, belki de bu gün geri dönüşü konuşuyor olacaktık. Bu da gerçekten zor oldu. Sağlıkçılarımızı biz misafirhanede misafir ettik.

- Devletimiz oturdu düşündü onlardan ücret almadı. Yemeklerinden de ücret almadı. Servisleri de sağlamaya çalıştık. Ama orada kendi aralarındaki ilişkilerinde yeteri kadar dikkatli olmadıkları için hem kendilerini hem de bizi sıkıntıya soktular.

- Bundan sonra bunun da durulacağını, azalacağını artık herkesin bu işi öğrenmiş olmasını varsayıyoruz. Aslında sağlıkçılarımız bizim burada kahramanımız. Ön cephede savaşanlarımız. Kendi hayatlarını ortaya koyan insanlar.



Valinin bu açıklamaları büyük tepki gördü.
Mil-Sağlık-Sen Zonguldak İl Başkanı Dr. Barış Fidan, “Öncelikle “sağlıkçı” hitabı yakışık almadı. Hitap edilen kitlenin adı “sağlık çalışanları”dır. Hele ki “yedirdik içirdik, şu an yük oldunuz”, arkadaşlarımızı derinden üzmüştür. Yanlışı, yanlış yerde aramaktasınız. Yaptığımız fedakarlıklar ile bunları hak etmedik. Ne yeri, ne zamanı idi. Halkımızın gözünde kahraman olan arkadaşlarımız derinden incinmiştir” dedi.

Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Arife Mızrak Ayaz’da sosyal medyadan açıklama yaparak “Sayın Valim, böyle bir süreçte, sözlerinizle tüm sağlık çalışanlarını çok kırmış ve motivasyonlarını yerle bir etmiş oldunuz. Sizden bu yanlış anlaşılmanın düzeltilmesini bekliyoruz” diye yazdı.

VALİ: İÇTENLİKLE ÖZÜR DİLERİM

Sağlık örgütlerinden gelen tepkiler üzerine yazılı basın açıklaması yapan Vali Bektaş, şunları söyledi:

- Sağlık camiasını üzmek gibi bir kasıt asla söz konusu değildir. Her şeye rağmen bu sıkıntılı günlerede sağlık çalışanlarımızın üzülmesine sebep olmuşsak kendilerinden açık yüreklilikle özür diliyorum. Olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz açıktır.

- İlimizin de bu tabloyu çok şiddetli yaşadığı ortadadır. Pandemide ülke geneli ölüm oranının, yoğun bakımdaki hasta sayısının üç katı rakamlarla ilimizde karşı karşıya kaldık.

- Buna rağmen bütün kamuyu seferber ederek, vatandaşımızı ciddi sınırlamalara zorlamışken, sayın sağlık bakanımızın açık beyanına da yansıdığı şekliyle izolasyonda % 99 luk bir başarıyı yakalayarak tabloyu nerdeyse olumluya döndürmüşken, sağlık çalışanlarımızın özellikle son dönemde kendilerini koruyamamaları nedeniyle, tabloda istenen iyileşmenin sağlanamaması ile yaşanan hayal kırıklığı maalesef sözlerimize yansımıştır.

- Konunu bu çerçevede değerlendirilmesini ilgililerden bekliyor, bu mücadeleyi sırtlayan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere bütün kamu görevlisi arkadaşlarıma ve STK temsilcilerimize, basın mensuplarımıza, yoksunluklara sabreden vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183