Öne Çıkanlar FENERBAHÇE CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Galatasaray ibb

Bu haber kez okundu.

Biden Türkiye'yi hedef aldı, 'destekliyoruz' dediği muhalefet koro halinde 7 aya takıldı

ABD Başkan Adayı Joe Biden, Türkiye hakkındaki hadsiz açıklamalarıyla gündemde. Biden, 16 Ocak'ta New York Times editörleriyle gerçekleştirdiği mülakatta Erdoğan'ın bedel ödemesi gerektiğini söylemiş, muhalefete verdiği desteği açıkça ilan etmişti. Biden, şunları söylemişti: 

"Erdoğan’ın bedel ödemesi lazım. Benim (geçmişte) yaptığım gibi halihazırda mevcut durumdaki (muhalefet) liderliğindeki unsurlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan’ı yenmeleri için onların daha güçlü bir konuma getirmeli ve onlardan daha fazla yarar sağlamaya çalışmalıyız. Darbeyle değil ancak seçim süreciyle..."

KORO HALİNDE 7 AYA TAKILDILAR!

Biden'ın yaptığı açıklamalara Türkiye'den sert tepkiler geldi. Ancak muhalefette yer alan bazı isimler, söz konusu ifadeleri eleştirmek yerine, "7 ay önceki konuşma neden şimdi gündeme geldi" diye sormayı tercih etti. Biden'a hiçbir tepki göstermeyen bu isimler, açıklamaların şimdi gündeme gelmesinin manidar olduğunu ima etti. 

KILIÇDAROĞLU BİDEN'A SES ETMEYİP, ALTUN'A HAKARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Biden'ın açıklamalarıyla ilgili soruyu, "7 ay önce yapılan açıklama ortada dururken bu ülkenin Cumhurbaşkanı kimdi? Bu ülkenin sarayında kim oturuyordu? Dışişleri Bakanı kimdi? Hadi bütün bunlardan vazgeçtim. Perguleci Fahrettin neredeydi? 7 aydır tepki vermediler. Neden şimdi tepki veriyorlar?" şeklinde yanıtlamıştı. 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise Kılıçdaroğlu'na tepki göstermiş, şu ifadeleri kullanmıştı:

"ABD'de bir başkan adayı muhalefetle iş birliği yapıp Cumhurbaşkanımızı devireceğini söylüyor. Muhalefetin başı "olmaz öyle şey" demek yerine konuyu gündeme getirdiğim gerekçesiyle bana saldırıyor. Devlet ciddiyeti gereği bu üsluba misliyle mukabele etmiyor ancak esefle kınıyorum."

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Sosyal medyadan birçok kullanıcı, bu yaklaşımı eleştirerek o isimleri Türkiye'nin tarafında yer almaya davet etti. O yorumlardan bazıları şöyle:

“Joe Bıden açıklamaları 7 ay önce yaptı” diyeceğinize bir kerede vatanınızdan tarafa olup “hangi cüretle yapabiliyor” diye karşı çıkın hiçbir şey kaybetmezsiniz.

Neymiş efendim Joe Biden o sözleri 7 ay önce söylemişmiş. 1821 yılında ölen Napolyon'un 1881'de doğan Atatürk için "Dünya bana hayran ben Atatürk'e hayranım" yalanı ile hava atan sen mi söylüyorsun bunu?

Joe Biden 7 ay önce söylemiş ve bakıyoruz da siz onun söylediklerini 7 aydır çatır çatır uygulama peşindesiniz! Hepimiz, her şeyi gayet net görüyoruz!

Kemalistler Joe Biden o sözleri 7 ay önce söylemiş diyerek teselli oluyorlar.
Mevzu menfaat ve çıkar olduğu zaman 82 sene önce ölen Mustafa Kemal'i kullanıyorsunuz ama..

Joe Biden 7 ay önce, Erdoğan’ı devirmek için Muhalefete yardım etmeliyiz demiş olabilir. Fakat yardıma 15 Temmuz’da başlamış!

CHP'LİLERİN BİDEN'IN KONUŞMASINDAN HABERİ VAR MIYDI?

ABD Başkan Adayı Biden'ın sözlerinin 7 ay sonra gündeme gelmesini bahane eden CHP'den bazı isimlerin, o günlerde yaptığı açıklamalar dikkati çekti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Saray rejimini başınıza yıkacağız" ifadelerini kullanmış, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise, "Erken seçimle ya da başka bir şekilde gidecekler" demişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise, "Krizler ve darbeler hep oldu yarın da olacak" diye konuşarak, adeta Biden'ın konuşmasına atıfta bulunmuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183