Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Başkan Erdoğan: Adli yıl açılışını provoke ettiler.

 2019-2020 Adli Yıl Açılışı Töreni, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı. Törene 24 baronun temsilcisi katılırken, 55 baronun temsilcisi törende yer almadı. Törene katılan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

İTHAMLAR TEMELSİZ: Yeni yönetim sistemimizde yürütmenin de temsilcisi olan Cumhurbaşkanına kuvvetler ayrılığı konusunda yöneltilen ithamların çoğu temelsizdir. Yargı üzerinden, milletten ve hukuktan aldığı yetkiyle görevini yapan yürütme erki ile onun temsilcisi olan Cumhurbaşkanına saldırmak, aslında doğrudan siyasal alanı hedef almaktır.

DEMOKRATİK DURUŞ: Birtakım baroların adli yıl açılışını, sırf mekanından dolayı provoke ettiler. Bu mekan şahsıma ait değil. Bu mekana her zaman söylediğimi gibi milletin evi ve devletin tüm kurumları bu mekanı rahatlıkla kullanma hakkına sahiptir. Yargıtay ve Türkiye Barolar Birliği Başkanlarımızı, bu bağnaz ve provokatif dayatmalara karşı gösterdikleri dirayetli ve demokratik duruş sebebiyle şahsım, milletim adına tebrik ediyorum.

YARGI REFORMU: Reform belgesindeki hedeflerimizi hayata geçirmek için hazırlıklarımız son aşamasına geldi. Devam ettireceğimiz dinamik reform süreciyle, demokrasimizi güçlendirecek, milli iradenin üstünlüğünü daha da pekiştireceğiz.

AB'NİN TUTUMU TAM BİR SKANDALDIR

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, AB Komisyonu'nun Türkiye raporunda Türk yargısı bağımsızlığına dair ifadeleri eleştirdi: "Yargı bağımsızlığı kavramını terör örgütüne bağlılık olarak anlayan İlerleme Raporu'ndaki ifadeler, raporu değersiz bir kağıt parçasına dönüştürmüştür. AB'nin bu tutumu, hukuk derslerinde okutulacak tam bir skandaldır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183