Öne Çıkanlar belediye Haber kağıthane spor merkezi Esnaf Odası küçükçekmece belediyesi

Bu haber kez okundu.

Balıkesir EMITT’e damga vurdu

Anadolu kültürünü ve yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı(EMITT) 25'inci kez sevenleri ile buluştu. Fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, çok sayıda İl belediye başkanı ve onlarca sektör temsilcisi katıldı.  

“TURİZM GELİRİMİZ 482 MİLYON DOLAR OLDU”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, açılış sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: Türkiye turizmi zor geçen 2020 yılının ardından 2021 yılında sevindirici bir ivme yakaladı. Hem önceki yıl hayata geçen Güvenli Turizm Sertifika programını başarılı bir şekilde uygulayarak hem de Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) koordinasyonunda yurt dışında doğru tanıtım adımlarını atarak turizmde 2021 yılı hedefleri üzerine çıktık. Turizm gelirimiz ise yine bir önceki yıla oranla yüzde 103 artışla toplam 24 milyar 482 milyon 332 bin dolar oldu.”

“İSTANBUL SAĞLIK TURİZMİN MERKEZİNDE”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise yaptığı konuşmada özellikle sağlık turizmine vurgu yaptı. Yerlikaya şunlara değindi: Bu yıl sağlık turizmi ile ilgili EMITT’te özel bir durum söz konusu. İstanbul sağlık turizmin tam merkezinde diyen Yerlikaya,  İstanbul’da 650 sağlık tesis var. Teknolojinin yanı sıra, dünyaca ünlü Türk hekimlerimiz, dünyanın her yerinden başta İstanbul olmak üzere, sağlık turizmi ile ilgili misafirleri bize çekiyor. Bu anlamda bu yıl EMITT’te çok önemli katılımcılar olacağını göreceğiz.”dedi.

“ÜLKEMİZİN EN GÜZEL SAHNESİ”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’da konuşmasında EMITT’in önemine vurgu yaptı. EMITT Fuarının 25’inci kez dünyaya kapılarını açtığını belirtirken İmamoğlu, “EMITT Fuarı’nı 25 yıldır bir vatandaş ve iş insanı olarak takipçisiyim. İstanbul’un ilçesinde bir belediye başkanı olarak ev sahibiyken şimdi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gururla takip ediyorum. Çok keyifli bir fuar. Dünyaya kapılarını açan, belki de ülkemizin en güzel sahnesi. Bu sahnenin daha da güzel olması için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.

“HAVA ATMAK İÇİN HER YERE, HAVA ALMAK İÇİN BALIKESİR’E GELİN”

Balıkesir’i Türkiye’nin Cenneti ve zeytin ülkesi olarak adlandıran Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Balıkesir çok güçlü bir coğrafyaya sahip. Şehrimizde Balkanlar’dan, Orta Asya’dan göçle gelen insanların köyleri var. Bu da bir gastronomi zenginliği, kültür zenginliği meydana getiriyor. Topraklarımız zaten verimli. Türkiye’de balın, peynirin, zeytinin en lezzetli olduğu yer Balıkesir’dir. Peynirimizi, balımızı, kaymağımızı, kuzu etimizi, zeytinyağımızı bir kahvaltı da bile buluşturabiliyoruz. Ekmek çeşitlerimiz de oldukça fazla. Hatta bir ekmek kitabımız bile var. Son söz olarak ise sürekli vurguladığım ve dillere yapışsın diye söylediğim bir sloganımızı sizlerle paylaşmak istiyorum, ‘Hava atmak için her yere gidebilirsiniz, ama hava almak için Balıkesir’e gelin.’

TARİHİ FOTOĞRAF MAKİNASI HEDİYE ETTİLER

Kısa süre önce İstanbul’dan 63 yerel gazeteciyi Balıkesir’de ağırlayan ve 3 gün boyunca Balıkesir’i gezdiren Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı bu kez gazeteciler kahvaltıda ağırladı. İstanbul Medya Derneği Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın başkanlığındaki dernek tarafından organize edilen kahvaltılı buluşmaya katılan Yılmaz’a gazetecilerin bir de sürprizi vardı. Dernek Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın kendisine ait ve geçmişi uzun yıllar öncesine dayanan bir fotoğraf makinesini başkan Yılmaz’a hediye etti. İstanbul basınının Balıkesir’e çok önemli tanıtım hizmeti sunduğunu söyleyen Yılmaz, “Öncelikle bana gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ediyorum. Bir gazeteci için en önemli malzemelerden biri olan ve yıllara dayalı hatırası bulunan bir fotoğraf makinesini bana hediye etmesi de ayrı bir güzelliktir. Her anlamda çok teşekkür ediyorum ve bir de çağrı yapmak istiyorum, Balıkesir’imizi bir de yazın gezelim. Şimdi den davet ediyorum” dedi.FOTO: ENGİN ZAFER- HABER: SERKAN HOROZ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183