Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Bağcılar’da ağaçlara kış bakımı yapılıyor

Bağcılar’da yıl boyunca yapılan ağaçların bakım ve budama işlemleri kış mevsiminin yaklaşmasıyla yoğunlaşmaya başladı. Bağcılar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 5 ekip, kasım ayı başından itibaren parklar, nostalji bahçeleri, cadde ve sokaklardaki ağaçları buduyor. Ekiplerden bir kısmı sepetli vinçle havadan diğer kısmı ise uzatmalı motorlu testere ile yerden ağaçların dallarını kesiyor. Görevliler özellikle yol kenarlarında kuruyan ve tehlike arz eden ağaçların budanmasına öncelik veriyor.

13 bini aşkın ağaç budandı

Bunun yanında ilçe sakinlerinden gelen talepler doğrultusunda özel alanlarda gerekli kontrollerin ardından budama işlemleri ücretli olarak gerçekleştiriliyor. Bu yıl boyunca süren budama işlerinde 13 bini aşkın ağaç ile 70 bine yakın gül ve çit bitkisinin form budaması yapıldı.

Tehlikeleri ortadan kaldırıyoruz

Kış mevsimi öncesi ağaçların bakımlarına ağırlık verdiklerini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Her yıl bu günlerde ilçemizdeki ağaçlara bakım ve budama yapıyoruz. Böylece hem ağaçların gelişimini kuvvetlendiriyor hem de yaya ve araçlar için olası tehlikeleri ortadan kaldırıyoruz. Ayrıca bakım sonrası göz estetiğine uygun bir görüntü de oluşuyor” dedi.

2020 Kasım ayında başlayan budama çalışmaları 2021 Mart ayına kadar tüm hızıyla devam edecek.

İlgili Galeriler

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183