Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Robotik Kodlama Kartal’da

Çocukları teknolojik ve bilimsel alanda geleceğin sektör ve iş dünyasına hazırlayacak yeni bir projeye imza attı. Kartallı çocuklara geleceğin dili olarak adlandırılan ‘robotik kodlamaeğitiminin verileceği proje kapsamında, Uğur Mumcu Kültür Merkez’inde eğitim salonunun açılışı gerçekleştirildi.

PEK ÇOK ALANDA BECERİ KAZANDIRACAK

Türkiye’nin en fazla kreşine sahip kamu kurumu olma öncülüğünü sürdüren Kartal Belediyesi, bir yandan da çağdaş ve bilimsel eğitim çalışmaları ile Kartallı çocukları geleceğe hazırlıyor. Bu hedef ile çalışmalarına devam eden Kartal Belediyesi, Uluslararası Lions 188-Y Yönetim Çevresi Federasyonu ile birlikte, 8-12 yaş arasındaki çocuklara iki aylık dönemler boyunca; sorun çözme, takım duygusu kazanma ve geliştirme, yaratıcı sanatlar ve analitik düşünme gibi pek çok alanda beceri kazandıracak olan, Robotik Kodlama Eğitim Salonu’nun açılışını gerçekleştirdi.

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Robotik Kodlama Eğitim Salonu’nun açılış törenine; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen Başkan Yardımcısı Adem Uçar, birim müdürleri, Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Soner Eker, Uluslararası Lions 118-Y Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yönetmeni Belma Bozyiğit, Uluslararası Lions 118-Y Yönetim Çevresi Federasyonu Kodlama ve Robotik Hedef Lideri Hale Özşahin, bağışçı Fatih Tunga ve çok sayıda davetli katıldı.

“HEDEFİMİZ BİLİM VE TEKNOLOJİNİN BAŞKENTİ OLMAK”

Açılışta Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına bir konuşma gerçekleştiren Başkan Yardımcısı Adem Uçar, “Teknolojinin bu denli gelişmiş olduğu günümüzde, çocuklarımıza fırsat eşitliği sağlanabilmesi için böyle bir projeyi oluşturmaya karar verdik. Bu proje tabii ki belediyemiz için çok değerli. Projedeki katkılarından dolayı, değerli Lions Kulübü’ne sonsuz teşekkür ediyoruz. Kartal Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Yüksel’in vizyonu doğrultusunda, teknolojinin ve sanatın, bilimin ve sporun başkenti olma hedefiyle çıktığımız bu yolda, bugün yaptığımız açılış bizler için çok değerli.” ifadelerini kullandı.

“YARATICILIKLARINI GELİŞTİRMELERİNİ SAĞLAYACAK”

Uluslararası Lions 118-Y Yönetim Çevresi Federasyonu Kodlama ve Robotik Hedef Lideri Hale Özşahin ise konuşmasında şunları dile getirdi: “Hedefimiz burada, 8-12 yaş arası grubundaki öğrencilerimize geleceğin teknolojisini öğretebileceğimiz bir ortam sunmak. İki aylık sürelerde, oluyor bu eğitimler. Önce kodlama eğitimi alıyorlar. Biz çocuklarımızın algoritma mantığını ve problem çözebilme önsezilerini, analitik ve eleştirel düşünme becerilerini, bir araya gelerek problem çözme yeteneklerini geliştirecek, aynı zamanda bilgisayarlarını programlayabilecek ve yaratıcılıklarını geliştirmelerini sağlayacak eğitimler veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“SADECE İNSANA VE İNSANLIĞA HİZMET EDİYORUZ”

Uluslararası Lions 118-Y Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yönetmeni Belma Bozyiğit, “Uluslararası Lions 188-Y Yönetim Çevresi Federasyonu olarak, dünya üzerinde çalışan bir hizmet kuruluşuyuz. Şu anda, 216 ülkede faaliyet gösteren bir kuruluşuz. Sadece insana ve insanlığa hizmet ediyoruz. Asla; din, dil, ırk ayırt etmeden, siyaset yapmadan hizmet alanımızı çok geniş tutuyoruz. Bugün, burada sizlerle birlikte çok güzel bir eğitim yuvası açtık. Kodlama geleceğin mesleği olacak, bizim de gençlerimize ve çocuklarımıza şimdiden bu eğitimi vermemiz lazım. Gelişen dünyada, bu şekilde çocuklarımız kendilerine yer edinsin. Kartal Belediye Başkanı Sayın Gökhan Yüksel ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Beraber çalışmaktan çok keyif aldık. “ifadelerini kullandı.

MİNİKLERDEN YÜKSEL’E TEŞEKKÜR

Kodlama eğimi alan miniklerden Begüm Kerim; “Burada kodlamayı öğrendim. İstediğim bazı şeyleri çizebiliyorum. Evde bir tane kumbara ve bardak yaptım. Evini, salonunu ve odasını tanıtan bir insan yaptım. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e çok teşekkür ediyorum. Türkiye’deki herkesin bu eğitimden faydalanmasını isterim.” ifadelerini kullandı. Miniklerden bir diğeri Buse Yıldız ise, “Hayalimdeki dansı, robotlara yansıtarak bir kodlama yazdım. Bunu hayal kurarak yaptım. Hayalimde, ilginç danslar vardı. Sonucunda, çok güzel bir dans ortaya çıktı. Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Bize, böyle bir şans verdi.” şeklinde konuştu. Açılış töreninde, yapılan konuşmaların ardından Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar, Uluslararası Lions 118-Y Yönetim Çevresi Federasyonu yöneticilerine ve bağışçı Fatih Tunga’ya bir teşekkür plaketi takdim etti. Plaket takdiminin ardından, Başkan Yardımcısı Adem Uçar ve beraberindekiler, eğitim salonunun açılışını gerçekleştirdi.KENT YASAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183