Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

Güney Asya kültürünü okulunda öğrendiler

Esenler Belediyesi ile Bâb-ı Âlem, Selam ve Turkuaz Uluslararası Öğrenci Dernekleri ortaklığında bu yıl ilki düzenlenen Güney Asya Kültür Okulu, son dersini tamamlayarak katılımcılarına sertifikalarını verdi. Eğitimler, Kuala Lumpur YEE Müdürü Dr. Ömer Altun, Güney Asya Uzmanı ve Gazeteci Abdullah Zerrar, GASAM (Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi) Başkanı Cemal Demir ve Güney Asyalı uzmanların katılımıyla gerçekleşti. Güney Asya’daki düğün, giyim, yemek, enstrüman ve çocuk oyunları kültürlerinin ele alındığı eğitimler, katılımcıların yoğun ilgisiyle tamamlandı. Eğitimler sonunda 100 katılımcı sertifika almaya hak kazandı.

TARİHİ VE KÜLTÜREL BAĞLARIMIZ VAR

Güney Asya Kültür Okulu’nun son dersinde konuşan GASAM (Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi) Başkanı Cemal Demir, “Güney Asya ülkelerindeki kültürel ve dinamik gelişmeler, dünyanın geleceği için kritik rol oynamaktadır. Türkiye, Güney Asya ülkeleriyle her zaman güçlü, tarihi ve kültürel ilişkilere sahip olmuştur. Güney Asya coğrafyası, dünya nüfusunun beşte birini barındırmakla kalmayıp dünya ekonomisinde yükselen trende sahiptir. Genç nüfusu ve dünyanın en büyük ekonomisine aday bir bölge olarak dikkatleri şimdiden üzerine çekmektedir” şeklinde konuştu.

Afrika Kültür Okulu ve Güney Asya Kültür Okulu’nun ardından bu kez Balkan Kültür Okulu meraklılarıyla buluşacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183