Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

"Durakta Matematik” Projesi, Bakırköy’de de hayata geçirildi

 KENDİLERİNİ MATEMATİĞİ SEVDİRMEYE ADAYAN ÖĞRETMENLER

Osmaniye'deki Karacaoğlan Ortaokulu Matematik öğretmeni Mukaddes Karip ile Fadıl Bulut İlkokulu öğretmeni Mehmet Karip, öğrencilerin matematik korkularını yenmeleri ve dersi sevmelerini hedefleyen 'Durakta Matematik' projesi hazırladı. Proje kapsamında otobüs duraklarına herkesin kolayca ve eğlenerek öğrenmesi için karikatürlü ve resimli matematik işlemlerinin yer aldığı afişler asıldı.
Bakırköy Pilot Cengiz Topel İlkokulu öğretmenlerinden Tünay Türkyener ile Ebru Börekoğlu 'kardeş okul' Kartaltepe İlkokulu'ndan Emine Tan'ın girişimi ile ilçedeki 3 durağa matematiği sevdirmeye yönelik hazırlanan karikatürlü afişler asıldı.

İki öğretmen, projeyi geliştirerek, bu yıl ilk kez uygulanan 1 haftalık ara tatilde öğrencilerden içinde matematik bulunan çizimler yapmalarını istedi. Bu sürede hazırlanan resim ve karikatürler, Bakırköy Belediyesi'nin onayı ile 'Özgürlük Meydanı'nda törenle sergilendi.

Projenin uygulandığı Çanakkale'deki Çan Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerin 'Durakta Matematik' şarkı ve klipinin seslendirildiği törende sergilenen çizimler beğenildi. Öğretmen Ebru Börekoğlu, 1 haftalık tatilde öğrencilerinden derslerde işledikleri ve günlük yaşamda kullanılan matematiğin nasıl yorumlandığını çizmelerini istediklerini, ortaya çok ilginç görüntüler ortaya çıktığını söyledi.

Börekoğlu, "matematiği oyun haline getirip dört duvar dışına çıkarıp, günlük hayata geçirdik" dedi. Öğrencilerin hayal güçlerini de kullanarak ve sayılar ve dört işlemden yararlanarak yaptığı çizimler ziyaretçilerin de ilgisini çekti.

Öğretmen Tünay Türkyener de, 81 ilde 160 öğretmenin katıldığı projede matematiği 34 duvar arasından çıkarıp geniş kitlelere ulaştırıp sevdirmeye çalıştıklarını, duraklara afişlerin asılmasından sonra öğrencilere bu konuda çizimler yaptırdıklarını anlattı.
Türkyener, "Bakırköy Belediyesi yöneticilerinin onayı ile bu çalışmaları daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz. Bakırköy Özgürlük Meydanı’ndaki yenileme çalışmalarında bu çizimleri halka sunmayı düşünüyoruz. Matematik yaşamın tam kendisi temelidir. Matematik ile ilgili gereksiz önyargıyı kırmak, amacındayız" dedi.


Kent Yaşam / Selvi Sarıtaç


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183