Öne Çıkanlar Haber kağıthane spor merkezi Esnaf Odası küçükçekmece belediyesi belediye

Bu haber kez okundu.

F-35 Kararı Nato İçin Büyük Bir Sorun

 ABD Başkanı Donald Trump’ın bağımsız danışmanlığını yapan eski genelkurmay başkanı yardımcısı general Jack Kean dahil bazı üst düzey yetkililer Türkiye’nin F-35 programından çıkarılmasını Times gazetesine yorumladı.

Keane, ABD’nin kararıyla ilgili şöyle konuştu: “ABD, Türkiye’ye F-35 satışını iptal etmekte haklı ama bu NATO için ciddi sorun oluşturuyor. S-400 sistemini satın almak, NATO’nun Rus askeri sistemlerine karşı izlediği politikayı gerçekten tehlikeye atıyor ve bu kabul edilir bir durum değil. On yıllar boyunca NATO ülkeleri arasında böyle bir gerilim yaşamamıştık.”

Eski üst düzey Pentagon yetkilisi ve ABD’nin eski Ankara büyükelçisi Eric Edelman da şunları söyledi: “ABD-Türkiye ilişkileri ciddi krize sürükleniyor, derin ve uzun sürecek bir kriz olacağından şüpheleniyorum. Türkiye bir süredir güvenilir bir NATO üyesi değildi ama yine de kötü müttefikleri dışlayacak bir mekanizma yok. Türkiye önemli bir ülke. Tam demokratik bir Türkiye, ABD ve NATO’nun güçlü bir müttefiki olabilir ve olmalı da.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183