ULUSLARARASI ON-LİNE KISA PERFORMANLAR FESTİVALİ BAŞLIYOR!

YAŞAM

Pandemi süreci,  kişiler arası uzaklığı zorunlu kıldığından tiyatrocuları sahneden ve seyircilerinden alıkoydu. Sarıyer Belediye Tiyatrosu ve Maltepe Belediye Tiyatrosu olarak, bu zorunlu-üzücü durumun etkilerini azaltmak için, sosyal mecranın kurallarına uyarak bir on-line festival gerçekleştiriyor.

Festivalin temel amacı Türk halkının ve dünya halklarının zor zamanları,  sanatın çarpıcı ve düşündürücü gücüyle atlatmasını sağlamak, halklarla bağları güçlendirmek ve yalnız olmadıklarını / olmadığımızı hissettirmek. U.O. KISA PER-FESTİVALİ- I.O.SHORT PER-FESTİVAL  “ uluslararası düzeyde paylaşmaya ve daha çok insana ulaşıp, dünya oyunları çerçevesinde bir paylaşım yapma ihtiyacını biraz olsun karşılayacak. Festivalin düzenlenmesinin bir başka nedeni de, tiyatro gruplarının, tüm dünya halkları tarafından bilinirliğini arttırmak ve takip edilmesini teşvik etmek.Festival, tiyatro birlikteliğini ve ilişkilerini üretimle pekiştirilmesiyle, ayrı bir kazanç sağlayacağı düşünülerek yapılıyor.

Kısa performansların içinde (10 ila 30 dakikalık aralıkta süreli), ülkelerin kendi tiyatro gruplarının ( Türkçe-İngilizce altyazılı), 50 ayrı performansı bulunuyor.Festivale 12 Ülke 28 şehir katılıyor ve tüm katılımcılar ve düzenleyenler gönüllü olarak bu festival dâhilinde bulunuyorlar. Almanya(2) , Azerbaycan(3), Fransa, Gürcistan, İtalya, Kazakistan, K.K.TC(2), Romanya ve Ukrayna guruplarının da kısa performansları bulunacak. Türkiye’den Adana, Amasya, Ankara, Afyonkarahisar,  Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Giresun, İstanbul, İzmir, Karabük, Kocaeli veSamsun illerinden ödenekli ve özel tiyatrolar katılıyor

27 Mart Dünya Tiyatro Günü Saat: 19.00 ‘da “Kazakistan Naz Devlet Dans Tiyatrosu” nun performansı ile başlayacak ve 25 Nisan’ a kadar sürecek.Performanslar Pazar günleri, 13.00- 22.00 arasında saat başı bir performans olacak şekilde Sarıyer TV Youtube ve Maltepe Belediyesi Youtube kanallarından seyredilebilir. Festival Programı haftalık olarak Çarşamba günleri yayınlanacaktır.

Ayrıca Festival tarihleri içinde bulunan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Cuma günü de gün boyu çocuk oyunları da on-line olarak festivalin içinde yer alacak.

WE ARE STİLL HERE!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.