İYİ Parti Beyoğlu’ndan kadına şiddete ‘Dur’ mesajı

YAŞAM

25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Dünya Mücadele günü dolayısıyla İYİ Parti Beyoğlu İlçe Başkanlığı tarafından bir basın açıklaması gerçekleştirildi. İYİ Parti İl ve İlçe başkanlıkları tarafından eş zamanlı olarak gerçekleştirilen basın açıklamasında, ‘Kadına şiddet, akla, vicdana, insani değerlere sığmayan bir durumdur. Bu duruma karşı durmak, kadınıyla, erkeğiyle toplumun her ferdinin sorumluluğudur’ denildi

Kadına yönelik şiddete ‘Dur’ demek ve şiddet olaylarının son bulması amacıyla 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Dünya Mücadele Günü dolayısıyla İYİ Parti Beyoğlu İlçe Başkanlığı tarafından bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasına İYİ Parti Beyoğlu İlçe Başkanı İsmail Hakkı Çavuşoğlu, İYİ Parti Beyoğlu İlçe yöneticileri, İYİ Parti Beyoğlu Belediyesi Meclis Üyeleri Ethem Gültekin, Osman Çavuşoğlu ve İYİ Parti yöneticilerinden İlay Aksoy katıldı.
21. yüzyılın neredeyse bir çeyreğini geride bırakılırken ülkemizde kadınların hala erkek egemen yapıyla mücadele etmek zorunda kaldıkları vurgulanan açıklamada, ‘ Kadınlarımız hukuk nezdinde eşit haklara sahip olmasına rağmen bugün hala temelinde eğitimsizlik yatan pek çok haksızlığın mağduriyetini yaşıyorlar. Türk kültürünün temel taşlarından olan saygı ve hoşgörünün yerini alan şiddet olayları gün geçtikçe etki alanını genişleterek her yaş ve sosyoekonomik gruptan kadınlarımızın kişilik haklarına ve bedenine yönelik, tecavüzden cinayete kadar geniş bir aralıkta artarak devam etmektedir. Akla, vicdanı, insani değerlere sığmayan bu duruma karşı durmak, kadınıyla, erkeğiyle toplumun her ferdinin sorumluluğudur’ denildi.




FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.