Dilimize sahip olalım.

YAŞAM

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kadın Gazeteciler Komisyonu tarafından "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle düzenlenen, "Medyada Kadına Yönelik Şiddet Haberleri ve Sorunlar" paneline katılan hukukçu ve basın mensupları, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde medyadaki haber dili ile olaya bakış acısının önemi üzerinde durdular. Kadına şiddetin önlenmesinde gazetecilerin kullandığı haber dili ile olaya bakış açısının çok önemli olduğu vurgulandı..!

TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu Başkanı Ayşegül Aydoğan Atakan'ın moderatörlüğünü yaptığı panel TGC Burhan Felek Konferans Salonu’nda yapıldı. Panelistlerden İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Nazan Moroğlu, "Kadına uygulanan şiddeti bir demokrasi meselesi olarak görmeliyiz. Bu olay ailede başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuyu mutlaka ders olarak müfredata koymalıdır. Kadına yönelik şiddetle ilgili haberleri yazanlar da kullandıkları dile, kullanılan fotoğrafa ve olaya bakış açısına dikkat etmeliler. Ayrıca hukuk bilmek ve insan haklarına dikkat etmek de bu tür haberleri yazanlar için önemli hususlardır" dedi.




Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ise yerel yönetimlerin kadın sığınma evi açmamasını eleştirip, 2020'den itibaren nüfusu 100 bini geçen yerleşim yerlerinde kadın sığınma evi açmayan belediyeler halkında soruşturma açılması için girişimde bulunacaklarını belirtti.

TGC Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Gazeteciler Komisyonu Koordinatörü Göksel Göksu da konuşmasında kadının haber olarak yer aldığı noktada basın mensuplarına çok büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.