Türkiye Her Zaman Azerbaycan’ın Yanındadır

ÖZEL HABER

Ak Parti Milletvekili Şamil Ayrım, Ermenistan’ın ateşkesi bozarak Azerbaycan’a saldırısını kınadı. Ak Parti Milletvekili Şamil Ayrım, “Ermenistan ordusu sınırın Tovuz bölgesinde Can Azerbaycan mevzilerine top atışları da kullanarak saldırı girişiminde bulunmuş, Azerbaycan ordusunun karşılık vermesi üzerine kayıp vererek geri çekilmiştir.

 Çatışmada, Azerbaycan ordusundan3 asker şehit olmuş, 4 asker yaralanmıştı.Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Tüm dünya Kovid-19'la savaşırken, Ermenistan önce Karabağ’da ULUSLARARASI kuruluşların tanımadığı milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini yaptı .Şimdide Tovuz sınır bölgesinde böyle bir saldırı ve provokasyon gerçekleştirdi. Bölgede Ermenistan'ın, sürekli ateşkesi ihlal etmesi ve dünkü saldırılar , Erivan yönetiminin bölgede huzur ve istikrar istememesinin en önemli kanıtıdır.


Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kovid-19 nedeniyle küresel ateşkes çağrısına verdiği desteği tanımadığının en önemli kanıtıdır .



Uluslararası toplumu Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırgan politikasını ve iki ülke sınırındaki provokatif eylemlerini şiddetle kınamaya ve Azerbaycan’ın Toprak bütünlüğü çerçevesinde konunun çözüme kavuşturulması sağlanmaya çağırıyoruz.Türkiye herzaman Can Azerbayan ‘ın yanındadır.”dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.