Sultangazi’de Kıyasıya Mücadele

ÖZEL HABER

Sultangazi Belediyesi, 8. Geleneksel Yağlı Güreşleri Çamlık Parkı’nda yapıldı. Aralarında Kırkpınar’ın ünlü başpehlivanlarının da bulunduğu 500 güreşçi, 13 boyda kol bağlayarak kıyasıya mücadele etti. Başpehlivanlığa uzanan isim ise Abdullah Güngör oldu.

 

SULTANGAZİ- Ata sporumuz yağlı güreşler, Sultangazi’de yaşatılmaya devam ediliyor. Sultangazi Belediyesi’nin bu yıl düzenlediği 8. Geleneksel Yağlı Güreşleri, Cumhuriyet Mahallesi Çamlık Parkı’nda yapıldı. Etkinliğe; İstanbul milletvekilleri Hasan Turan, Ahmet Hamdi Çamlı, Abdullah Güler ile İlçe Kaymakamı Uğur Kalkar, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı av. Abdurrahman Dursun ile çok sayıda vatandaş katıldı.

‘ÖNEMLİ DEĞERLERİMİZ’

Başpehlivanların kol bağlanmasından önce konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ata güreşi yağlı güreşlerinin Türk kültüründeki yeri ve önemine dikkat çekti. Yağlı güreşe soyunan yiğidin er meydanının, yemyeşil çayırlar olduğunu ifade eden Başkan Altunay, “Çayırlarda kol bağlandığında bir pehlivan yeniden doğar, yağlı güreş yapan pehlivanın tek varlığı ise kispetidir. Koca Yusuflar, Kara Ahmetler, Adalı Haliller, Kel Aliçolar er meydanlarından kalbimize girdiler. Bu isimler, bizler için önemli değerlerdir” dedi.

Kent YAŞAM

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.