SARIYER SİVASLILAR DERNEĞİ AŞUREYİ KENDİ YAPTI KENDİ DAĞITTI SASİDER SARIYERLİLERİN AĞZINI TATLANDIRDI

ÖZEL HABER

Sarıyer’in en aktif sivil toplum kuruluşlarından olan Sarıyer Sivaslılar Derneği (SASİDER) Muharrem Ayı nedeniyle aşure dağıtıp, vatandaşların ağzını tatlandırdı. Daha önce de Alevi vatandaşlarımızın Muharrem Ayı’nda tuttuğu oruçlarını açmak için yemek daveti veren SASİDER Sarıyer Meydanı’ndaki etkinliği yoğun ilgi gördü. SASİDER Yönetim Kurulu üyeleri kendi elleriyle yaptıkları aşureyi yine kendileri dağıtıp, yaklaşık iki bin kişinin dağıtılan aşureden yemelerini sağladı.

  

SASİDER BAŞKANI ALİ GENÇ: KÜLTÜR FARKLILIKLARI ZEGİNLİĞİMİZDİR

 

SASİDER Başkanı Ali Genç, “Ülkemizin barışa, birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bu günlerde, böyle hassas dini günlerimizde görevlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Yönetim kurulu üyelerimizin bizzat katılımıyla, kendi elleriyle hazırladığı aşureyi sıcak sıcak dağıttık. Sarıyerli hemşehrilerimizin aşure programımıza yoğun ilgi göstermesi bizi çok memnun etti.



Herhalde Sarıyer’de, İstanbul’da yapılan aşure dağıtımı programları arasında ilk kez sıcak aşure dağıtan biz olduk. Kültür farklılıkları bizim ayrılıklarımız değil, zenginliğimizdir. Ramazan Ayı’nda iftar, Muharrem Ayı’nda oruç açma programı düzenledik.



Şimdi de aşure dağıtımı yaptık. Bu etkinliklerimizi geleneksel hale getireceğiz. Bundan sonra da sivil toplum örgütlerine örnek olacak etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.