Öğrencilerin tehlikeli yürüyüşü..!

ÖZEL HABER

Yirmi birinci yüzyılın Türkiye’sinin mega kenti İstanbul’un incisi Sarıyer’de yıllardan beri herkesin gözü önünde yüzlerce lise öğrencisi hayatlarını riske atıp, tehlikeli bir yolculuk yapıyor. Yapılan tüm uyarılara karşın da bu yolculuğun nedeni bir türlü ortadan kaldırılmıyor.

 

Sarıyer’in tepe mahallelerinden Maden Mahallesi’nde bulunan Mehmet Şam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören öğrencilerden bir kısmı okul çıkışı yaya olarak Çırçırtepe Yolu’ndan Çırçır mevkiine inip, buradan Sarıyer Tüneli bağlantı yolunu kullanarak merkeze yürüyorlar. Gruplar halinde araç yolunun sağından ve solundan yürüyerek evlerine giden öğrencilerin bir kısmı da tünel girişinde bekleyip, otostop yapıyorlar.

Tehlikeli yürüyüşleri sırasında zaman zaman araç yolunun bir şerdini işgal eden öğrenciler bu davranışlarıyla kendi yaşamlarını tehlikeye atarken, sürücüler için de kaza yapma riski oluşturuyorlar. Öğrencilerin bu tehlikeli yürüyüşüne tanık olanlar, “Süratli gelen bir araç, sürücüsünün dikkatsizliği ya da başka bir araç tarafından sıkıştırılması sonucu öğrenci grubuna arkadan çarpıp, büyük bir faciaya neden olabilir” diyerek, yetkilileri göreve davet ediyorlar.

2012 yılında hizmete giren Sarıyer Tüneli’nin Merkez Mahallesi’ne bağlantı sağlayan yoluna kaldırım yapılmaması nedeniyle ortaya çıkan bu sorun, halen İstanbul’u yöneten ve yeni dönemde yönetmeye talip olanlar tarafından da maalesefki görmezden gelinip, bir çözüm ya da çözüm önerisi getirilmiyor. Sarıyer’de yayın yapan yerel basın ve gazetemiz Kent Yaşam tarafından da bu soruna defalarca dikkat çekildiği halde sorunun çözümü için herhangi bir adım atılmaması ise yöneticilerin sorumluluk anlayışının bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.