Müzenin canlı konukları da var

ÖZEL HABER

Balıkçı Kenan Balcı’nın kurduğu Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ne yeni mumyalar eklendi. Üç ay önce yakalanan devasa büyüklükteki vatoz balıklarının da mumyalama işlemi tamamlandı ve müzeye dahil edildi. Öte yandan olaya vatandaş da el atınca müzenin çehresi tümüyle değişti. Beylikdüzü’ndeki sıra dışı müze şimdilerde; içerisinde mumyalara, çevresinde ise birbirinden sevimli canlılara ev sahipliği yapıyor.

  Mumyaladığı yüzlerce deniz canlısını, dünyada bir ilke imza atarak kurduğu müzede sergileyen Balıkçı Kenan Balcı, üç ay önce yakalanan devasa büyüklükteki vatozların da mumyalama işlemini tamamladı. Mumyalanan vatozları basın mensuplarının da katıldığı törenle müzeye dahil eden Balıkçı Kenan Balcı, bünyesinde bin 500’den fazla deniz canlısı mumyasının bulunduğu müzenin herkese ücretsiz olarak hizmet verdiğini hatırlatarak, deniz canlıları müzesini gezmeye davet etti.


HERTÜRLÜ KÜMES HAYVANI VAR

Dünyada bir ilki gerçekleştiren Balıkçı Kenan’ın kurduğu Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, çevresindeki alanda küçük canlılara ev sahipliği yapmaya başladı. Vatandaşların evinde beslemekte güçlük çektiği kaplumbağa ve tavşanları sahiplenen Balıkçı Kenan Balcı, tavus kuşu, ördek, kaz, bıldırcın, tavuk ve keklik gibi küçük misafirler için de kümesler oluşturdu.



AİLELERİN UĞRAK MEKANI OLDU

Müzeyi ziyaret eden vatandaşların arasında gezinen minik hayvanlar renkli görüntüler sergilerken, çocukların tavşanların peşinden koşturması ise ailelere keyifli anlar yaşatıyor.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.