İstanbul’u Cumhuriyet Halk Partisi yönetecek

ÖZEL HABER

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Oruç Oymak, gündemi Kent Yaşam gazetesi için değerlendirdi. Önemli açıklamalarda bulunan Oymak, önümüzdeki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni alarak İstanbul’u CHP’nin yöneteceğini söyledi.

 Halkçı Başkan olarak anılan ve “Ben hayatım boyunca halktan yana olmayan hiçbir işin altına imzamı atmadım” diyen Oruç Oymak, İstanbul gündemi, önümüzdeki yerel seçimler ve Küçükçekmece’nin sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet gazetesine yapılan uygulamayı haksız bulduğunu belirten Oymak, iktidarın ülkeyi Kanun Hükmünde Kararnameler ile yönettiğini belirterek, “Cumhuriyet Türkiye’ye mal olmuş bir gazetedir. Yazarlarını tutuklayarak, onu kapatmaya çalışarak, baskı altına alarak sindiremezsiniz. Yapılan bu uygulamadan derhal geri dönülmelidir. Yaşananlar kamuoyu vicdanını yaralamaktadır” şeklinde konuştu.

“ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE KÜÇÜKÇEKMECEYİ CHP YÖNETECEK”

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 8 tane belediyeyi alacağınızı iddia etti. Siz bu konuda neler söylemek istersiniz?
“CHP İl Başkanlığı olarak, en büyük hedefimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni alarak, İstanbul’u CHP’nin yönetmesidir. Amacımız, şu anda biz de olmayan 8 belediyeyi almak, diğer ilçelerde de oylarımızı artırmaktır. Hatta önümüzdeki yerel seçimlerde alacağımız ilk ilçelerden biri de Küçükçekmecedir. Buna bütün gücümüzle inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Küçükçekmece İstanbul’un nüfusu en yoğun ilçelerinden biri. Bu yoğunluğun getirdiği sıkıntıları çözmek için neler yaptınız?
“Küçükçekmece’nin en büyük sorunlarından biri ulaşım. Nüfus yoğunluğu ve çarpık kentleşme beraberinde trafik sorununu da getirdi. Bunun için gerekli altyapı, eğitim ve otopark çalışmalarının yapılması gerekir. İlçemizdeki bazı okullarda sınıflar 60 kişilik. Kamu arazileri eğitime açılırsa, doğru bir yatırım yapılmış olur.”

KÜÇÜKÇEKMECE’DE 400 KG UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Çağımızın kanayan yarasından biri olan uyuşturucusorunu için Küçükçekmece’de ne gibi önlemler alındı?
“Geçtiğimiz günlerde Küçükçekmece’de 400 kg uyuşturucu ele geçirildi. Bu İstanbul için büyük bir rakam. Aynı zamanda bu durum Küçükçekmece’nin de bir pazar haline geldiğinin göstergesi. Kolluk kuvvetlerimiz elinden geleni yapıyor ancak bu konuda en büyük görev, ailelere düşüyor.Yerel yönetimlerde gençlerin enerjisini atabilecekleri sosyal donatı alanları oluşturmalı.
 
Bezirganbahçe’de yer alan ve geçtiğimiz günlerde Etnospor Kültür Festivali’nin gerçekleştiği alanın TOKİ’ye tahsis edildiği iddiaları var. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?
“1. Derece sit alanı olan, içinde yüz yıllık çınar ağaçları ve tarihi doku bulunan o alanın kuzeyi Sabahattin Zaim Üniversitesi’ne devredildi. Eğer kalan arazi de TOKİye devredilirse Küçükçekmece’nin kaderiyle oynanmış olur.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.