Belediyelerin Başına Çullanmayın

ÖZEL HABER

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılmasına tepki göstererek, "Suçlu mu, suçsuz mu bilmediğimiz belediye başkanı evinden dışarı çıkamıyor. Sadece bir fikre hizmet ediyor diye başına çullanmayın" dedi

 BÜYÜKÇEKMECE- 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilerle kahvaltıda buluşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, belediye başkanlarının görevlerinden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi. Konuşmasında sert ifadeler kullanan Akgün, “Ben bir başka partiden belediye başkanı olduğum için bana kamyon dolusu müfettiş göndererek bir yere varamazsınız. Bizler müfettişten kaçmayız. Ben müfettişi çok tercih eden bir belediye başkanıyım. Müfettiş öğreticidir. Müfettiş, memurların hapse düşmesini önleyen bir müessesedir; ama müfettişlik öyle ayağa düşürülmüştür ki, gelen müfettişe memur sırtını dönüyor” dedi.

‘MÜFETTİŞ HER YERE GİTSİN’

Konuşmasına devam eden Akgün, "Siz her gün aynı yemeği yiyebilir misiniz? İtibarsızlaştırmak için halkın gözünde 'bu belediye, bu kaymakamlıkta yolsuzluk mu var' diyen müfettişleri burada tutmak, emin olun bu ülkenin menfaatlerine değildir. Bu ülkeye çok zarar veren, toplumun bir kısmını diğer kısma doğru düşmanca tavır takınmasına sebebiyet veren yanlış, uygun olmayan uygulamalardır. Her yere müfettiş gitsin. Bütün belediyeler, dernekler denetlensin. Ama sadece x belediyesi veya Atatürkçü Düşünce Derneği veya Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği denetlenmesin. Hepsi denetlensin” dedi.

‘EVLERİNDEN ÇIKAMIYOLAR’

“Herkesin kafası dolu” sözlerini kullanan Akgün, “Marmara Belediyeler Birliği toplantısındayım. Yanıma gelen birkaç tane AK Parti'li belediye başkanı arkadaşımızın ifadesi, ömrünü yerel demokrasiye vermiş benim için ibret tablosudur. 'Başkanım sabahleyin kalkıyoruz. Zar zor kahvaltı yapıyorum. Bir çorba içiyorum. Belediyeye gitmek istiyorum ayaklarım geri geri gidiyor. Etrafımda, kahvede, şurada, burada, kendi partimin içindeki muhaliflerim dahi, bugün alındı, şu gün alındı kovuldu, kovulacak Bu stresten nasıl kurtulabiliriz' diye benimle paylaşıyorlar. Ben de şunu ifade ediyorum: Biz halkın seçmiş olduğu kişiler olarak, görevden mi alınırız, kovulur muyuz, hapse mi atılırız? son dakikaya kadar halkın bize vermiş olduğu oyun karşılığı olarak onlara hizmet etmeye devam edeceğiz. Moralinizi bozmayacaksınız, bugünler de geride kalacaktır. Hiçbir kötü dönem baki değildir” diye konuştu.

Senay BADUR-Kent YAŞAM

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.