Akşener KURULTAY Dedi

ÖZEL HABER

Partisinden ayrılma kararı alan ve olağanüstü kurultay çağrısında bulunan Meral Akşener’in görevinden ayrılmaması için Akşener’in Üsküdar-Beylerbeyi Mahallesi’nde bir araya gelen yüzlerce partili Akşener’i ikna etti

 

Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta içerisinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener parti içi tartışmalar nedeniyle genel başkanlık görevinden istifa etmiş, gerçekleştirilecek olağanüstü kongrede ise aday olmayacağını açıklamıştı. Akşener’in istifa kararı partililer tarafından tepkiyle karşılanırken, Akşener’in genel başkanlık görevine devam etmesini isteyen partililer ise Akşener’in Üsküdür-Beylerbeyi Mahallesi’nde bir araya gelerek Akşener’in görevine geri dönmesini istediler. Gerçekleşen ikna eylemine Esenyurt’tan da yoğun katılım olurken İlçe Başkanı Bülent Ural, Akşener’in partinin başında olması gerektiğini söyledi.

 

‘SORUMLULUK BANA AİT’

 

Partililerin sevgi seli karşısında kayıtsız kalamayan Akşener, eylemin ertesinde yaptığı  basın açıklamasında, “Seçime girmiş ve seçim boyunca yok sayılmış. Her türlü hakarete uğratılmış. Seçime girmemesi ve partinin kurulmaması için her şey yapılmış bir partinin 5 milyonun üzerinde oy alması Türkiye siyasi hayatı açısından bakıldığında yarın okullarda okutulacak bir olaydır. Diğer yandan bakıldığında ise hedeflerimize ulaşılamamış olması kendi açımdan bir hayal kırıklığı olmuştur. Hayal kırıklığı açısından bakıldığında bir başarısızlık söz konusu ise o sorumluluk genel başkan olarak şahsıma aittir. O nedenle olağanüstü kurultay kararını aldım. Bütün siyasi partilerin en üst organı kurultaylarıdır ve kurultay delegeleridir. Kurultaydan sonra İYİ Parti yerel seçimlerde iyi bir sonuç alabilmek için ciddi bir çabayı gösterecek” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.