Avukat açıkladı: Depremden etkilenenler davada dikkat etmeliler

GÜNDEM

Ülkemizi derinden sarsan büyük depremin ardından deprem gerçeği ile bir kez daha karşı karşıya geldik. Birçok vatandaş depremzedelerin hukuki süreçlerini araştırmaya başladı.

11 İli etkileyen büyük depremde 12 bin 141 bina ve 66 bin 58 bağımsız bölümün yıkıldı. Depremden sonra kaçak yapılar gün yüzüne çıkıyor. Peki depremzedeler kaybettikleri yakınları hakkında müteahhitlere nasıl dava açabilir? Hukuki süreçler nasıl işliyor? gibi soruları Avukat Sinan Bayat’a sorduk.

NASIL HUKUKİ DESTEK ALABİLİRİM

Sinan Bayat, depremde etkilenen yerlerde barolar birliğinin hukuki komisyon birlikleri oluşturduğunu söylerken “Depremzedeler bu yerlere gidip başvuru yapabilir ve hukuki destek alabilirler”dedi.

“SÜREÇ NASIL İŞLİYOR”

Dava sürecinin nasıl işlendiği hakkında bilgi veren Bayat, “İlk önce depremzedeler suç duyurusunda bulunacak. Ardından savcılık tarafından inceleme yapılacak. Sonucunda binayı yapan müteahhit ve izin veren kurumlar hakkında soruşturma başlatılacak. Bunun akabinde cezai ve tazminat davaları da açılabilecektir.” İfadelerini kullandı. SÜLEYMAN ÇAY

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.