Ağaçları söküyorlar! Mersin'de hırsızların yeni hedefi avokadolar

GÜNDEM

Mersin'de maddi olarak getirisi iyi olan avokadolar, üreticinin de hırsızların da gözdesi oldu. Hırsızlar boyutları 8-10 metreyi bulan ağaçları ise yerinden sökerek avokadoları çalıyorlar.

Meyve ihracatıyla ön plana çıkan kentimiz Mersin'de son günlerde hırsızların bahçelerden ağaçları bile kırarak çaldığı tropikal ürünlerden avokado da hasat başladı. Maddi olarak iyi bir getiriye sahip olan meyve hırsızlarında gözdesi oldu. Kilosu 40 liraya kadar çıkan avokadoyu çalmak isteyen hırsızlar, bahçelerden ağaçları bile kırarak alıp götürüyor.

ÇIKAMAYACAKLARI AĞAÇLARI SÖKÜYORLAR!

İHA'nın haberine göre, hasadın zor ama zahmetli olmadığına değinen üretici İsmail Batmaz, "En zahmetli iş malı yetiştirip de hırsızlara kaptırmamak, en önemli husus bu. Biz yetiştiriyoruz adamlar geliyor, avokado hırsızları çıkamayacakları ağaçları kökünden kesip götürüyorlar. ya caydırıcı cezalar, nitelikli suç diye şey yapacaklar veyahut da gittiği yere kadar götüreceğiz" diye konuştu. Aile ekonomisine destek için sabahın erken saatlerinde mesaiye başladıklarını aktaran tarım işçilerinden Hayriye Açıkel'de, meyvelerin ve yaprakların yeşil, ağaçların 8-10 metre olması nedeniyle zorlandıklarını ifade etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.