GÜNDEM

660 Milyon Liralık Dev Yatırımla Taşkın Sorunu Tarih Olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) köklü kuruluşu İSKİ, kentin en yoğun bölgelerinden Şişli ve Beşiktaş’ta yıllardır yaşanan taşkın sorununa çözüm olacak dev projeyi hayata geçiriyor. 660 milyon liraya mal olacak “Şişli-Beşiktaş İlçeleri Ihlamurdere Havzası Dolmabahçe Yağmursuyu Tüneli” için kazı çalışmaları başladı.

Aslan: “Gerçek Mimarlar İmamoğlu ve Şafak Başa”

Beşiktaş’ta düzenlenen temel atma töreninde konuşan İBB Başkanvekili Nuri Aslan, projenin mimarlarının seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ev hapsinde bulunan İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa olduğunu vurguladı.

Aslan, “Onlar bu projelerin gerçek kahramanlarıdır. Ne yazık ki bugün yanımızda değiller ama biliyoruz ki kalpleri burada. Biz, İstanbul’un muhafızları olarak sözümüzü tutmaya ve şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz,” dedi.

“İstanbul’un Görmezden Gelinen Altyapısı Yenileniyor”

Aslan, İmamoğlu yönetiminde özellikle pandemi döneminde altyapı yatırımlarının hızlandığını hatırlatarak şunları söyledi:
“Şişli ve Beşiktaş, İstanbul’un en köklü ilçeleri olmasına rağmen altyapı sorunları yıllarca göz ardı edildi. Yağmurlarda sokaklarımız sular altında kalıyordu. Ekrem Başkanımız göreve geldiği günden itibaren İstanbul’un altyapısına büyük bir seferberlik başlattı.”

Yağmur Suları Boğaz’a Ulaşacak

Proje tamamlandığında Şişli’deki Ihlamurdere, Yıldız ve Nusretiye havzalarında toplanan yağmur suları, kanalizasyon hatlarına karışmadan İstanbul Boğazı’na iletilecek. Böylece bölgede taşkınlar sona erecek, çevre ve insan sağlığı korunacak.

Dev Yatırımlar Sürüyor

İSKİ’nin yatırım planları kapsamında Şişli’de 6,9 milyar TL, Beşiktaş’ta ise 6 milyar TL tutarında altyapı projeleri bulunuyor.

Törende Beşiktaş Belediye Başkanvekili Rasim Şişman ve İSKİ Genel Müdür Vekili Vahit Doğan da hazır bulundu.