Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme memur Türkiye Atletizm Federasyonu heyecan Ertuğrul Bodur

Bu haber kez okundu.

Yardımlar Artvin'e Ulaştı

 Geçtiğimiz günlerde Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Dokumacılar köyünde, müstakil olan ahşap evde çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek diğer evlere sıçramıştı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın kontrol altına alınırken 35 evin yandığı bildirilmişti. Daha sonrasında ise Şavşat Tepeköy’de de 2 ev yanmıştı. Toplamda 37 evin yandığı Artvin’de mağdur olan vatandaşlar için dayanışma amaçlı İSARF ve Artvin Yusufeli Derneği ile koordineli olarak başlatılan kampanyaya çok sayıda dernek ve belediye kuruluşları destek verdi. Yardım kampanyasına, Artvin Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şişli Belediyesi, Artvin Yusufeli Derneği, Çoruh Vadisi Borçkalılar Derneği, Artvin ve Çevre İlleri Derneği, Kılıçkaya Derneği, Şavşat Çiftlik Derneği, Şavşat Dutlu/Sebzeli Derneği, Şavşat Çoraklı Derneği, Şavşat Yoncalı Derneği, Şavşat Üzümlü Derneği, Ardanuçlular dayanışma platformu, ŞAVSİAD, Zafer Kapdan, Fatoş Hamzaeli, Nursal Satır ve Ünsal Şimşek destek verenler arasındaydı. Ayrıca yardım kampanyasında derlenen malzemelerin İstanbul'dan Artvine nakli Binali Arslan girişimiyle Kamil Koç/Lüx Artvin firması firması tarafından ücretsiz yapıldı.

​​​​​​​

MALZEMELER TESLİM EDİLDİ

Artvin'den Dokumacılar Köyüne nakli ise Artvin Belediyesi tarafından  tahsis edilen damperli kamyonla yardım komisyonu temsilen İSARF Kurucu Genel bşk. Sinan Temiz ve İSARF Yönetim Kurulundan Sedat Meydan tarafından yangın mağdurlarına ulaştırıldı. Yardım malzemeleri tesliminde Dokumacılar Muhtarı Seyfettin Ağlar,  Bursa Dokumacılar der. Bşk. Nazım Kara, Artvin Belediyesi personeli/kamyon şöförü Murat Altun ve Dokumacılar Köyü yangın mağdurları hazır bulundu. Şavşat Tepeköy'deki yangın mağdurların malzemeleri ise Tepeköy  Muhtarı Murat Altun eşliğinde İsraf yardım komisyonu adına Sinan Temiz tarafından mağdurlara teslim edildi.

‘’HİÇ BİR ŞEY UZAKTAN GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ DEĞİL’’

Yangın yerinde incelemeler yapan ve mağdurlarla bir araya gelen İSARF kurucu başkanı Sinan Temiz, İSARF Başkanı Kenan Satır'ın ve İsarf Derneklerinin geçmiş olsun dileklerini iletti. Temiz, "Karınca-kararınca derneklerimizle, yönetimimizle ve vatandaşlarımızla  birlikte Artvin'deki yangın mağdurlarla dayanışma içerisinde olmak istedik. Dayanışma kampanyasına başta derneklerimiz olmak üzere emeği geçen, destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.  Hiç bir şey uzaktan görüldüğü gibi değil. Burada bir mağduriyet var. Mağdurların acısını paylaşıyor ve bölge halkına bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
Yardımlar Artvine Ulaştı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183