Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika son dakika haber haberler Kelamdan Kaleme

Bu haber kez okundu.

Ünlü Şair Ergülen Küçükçekmece’ye geldi


Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde şiir dostlarını bir araya toplayan program kapsamında Küçükçekmeceli sanatseverler şiire doydu. Tiyatro sanatçılarının güzel sesleriyle hayat verdikleri birbirinden güzel şiirler herkesi mest etti.
Adnan Özer, her zaman iyi şiir yazan birinin iyi insan olmadığını ancak konuğu Haydar Ergülen’in hem iyi bir şair hem de iyi bir insan olduğunu söyledi. Özer, bunu Ergülen’in şiirlerinde sıkça geçen ‘çocuk’ sözcüğünden anlayabileceğimizi ifade etti.

“ŞİİR TUHAF BİR ŞEY, BİR EMANET, BİR YOLLUK”
Şiirin kendisine Allah tarafından verilmiş bir emanet olduğundan bahseden Haydar Ergülen, “Şiir bir emanet. Emanet iyi bir duygudur, insanı özgür kılan. Kendimiz bile bize ait değiliz aslında. Şiir bir niyettir. Siz düz yazı yazıp ona da şiir diyebilirsiniz. Bu nedenle şiir tuhaf bir şeydir. Tuhafiye gibi. Tuhafiye sözünü de çok severim. Tuhaf şeylerin satıldığı yer demek” dedi.

“TUHAFİYE İSİMLİ BİR KİTAP ÇIKARTABİLİRİM”
Gelecekte tuhafiye diye bir kitap yazma hayali olduğuna da değinen Haydar Ergülen, “İnsan ülkesini semtini mahallesini sever gibi sevmeli. Ben Türkiye’yi Eskişehir’i sever gibi severim mesela. Bu nedenle ‘Tuhafiye’ diye bir kitap çıkartıp, kapağına da Es-Es formalı bir resmimi koyabilirim ilerleyen zamanlarda” dedi. Program katılımcıların soruları ve Ergülen’in kendi şiirlerini seslendirmesiyle sona erdi.

Kent Yaşam
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183