Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme Ertuğrul Bodur memur Türkiye Atletizm Federasyonu heyecan

Bu haber kez okundu.

ÜNLÜ KARİKATÜRİST BEDRİ KORAMAN ÖLÜMÜNÜN 2. YILINDA KARTAL’DA ANILACAK

  İki yıl önce Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşamını yitiren ünlü karikatürist Bedri Koraman, Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği panel, belgesel ve sergiden oluşan etkinlikle anılacak. 4 Haziran Pazar günü saat 14.00’da gerçekleşecek olan “Bedri Koraman’ı Anma Etkinliği”nde Bedri Koraman’ın eşi Nil Koraman, karikatürist-yazar Metin Üstündağ, gazeteci-yazar Nazım Alpman, araştırmacı-yazar Turgut Çeviker ile Bafra Sağlık Eğitim Vakfı Başkanı Bülent Arslan konuşmacı olarak yer alacak.

 

Bedri Koraman kimdir?

 

Bedri Koraman, Samsun'un Bafra İlçesi'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bafra'da tamamlayan Koraman, 1945'te İstanbul'a geldi. Bir süre Güzel Sanatlar Akademisi'ne devam ettikten sonra dergi ve gazetelerde ressam ve karikatürcü olarak çalışmaya başladı. 1950'i yıllarda 41 Buçuk, Tef, Taş, Karikatür gibi gülmece dergilerini yayımladı. 1951'de Deve adlı bir dergi çıkardı. Uzun yıllar Milliyet Gazetesi’nde siyasal karikatürler çizdi. Daha sonra Güneş Gazetesi’nde çalışmaya başladı. Uzun süre Bodrum'un Torba Mahallesi'nde yaşamını sürdüren ünlü karikatürist, 87 yaşında yaşama veda etti.

 

Etkinliğimize tüm halkımız davetlidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183