Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme Ertuğrul Bodur memur Türkiye Atletizm Federasyonu heyecan

Bu haber kez okundu.

Uluslararası Şeffaflık Derneği’nden adaylara önemli çağrı

Geçtiğimiz yıl yapılan yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “şeffaf siyaset” çalışmaları yürüten Uluslararası Şeffaflık Derneği; bu defa içerisinde vakıf, dernek ve baroların de yer aldığı 16 sivil toplum örgütüyle ‘Açık Ol’ kampanyası düzenleyerek yola çıktı. 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri öncesi tüm milletvekili adaylarını ve siyasi partileri kamuyouna ‘açık’ olmaya çağıran ‘Açık Koalisyon’ bileşenleri, bir basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısına Uluslararası Şeffaflık Derneği Başkanı Avukat Oya Özarslan, Kadın adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Karahanoğlu, Doğruluk Payı Hareketi ve Ortak Gelecek için Diyalog Derneği Saha Koordinatörü Batuhan Ersun, Uluslararası Şeffaflık Derneği Siyasette Şeffaflık Proje Koordinatörü Damla cihangir tetik, Uluslararası Şeffaflık Örgütü Bulgaristan Ofisi Program Koordinatörü Dr. Linka Toneva, Hırvatistan’dan GONG organizasyonu adına Araştırmacı/Uzman Duje Prkut katıldı.

OYA ÖZARSLAN: AMACIMIZ ‘AÇIK’ SİYASET

Uluslararası Şeffaflık Derneği Başkanı Avukat Oya Özarslan, haksız zenginleşmelerle birlikte yolsuzlukları önlemek, Türkiye’ye, seçmene hesap verebilir ‘açık’ siyaset anlayışını getirmek için birçok STK ile bir araya geldiklerini açıkladı.
“Yolsuzluk algısı, siyasetin kirli bir mekanizma olduğunun düşünülmesine yol açıyor. Bu da halkın siyasete katılımını önlüyor” diyen Av. Özarslan, kadınlar, gençler ve yoksullar için siyasette şeffaflığın çok daha önemli olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaptıkları kampanyanın belli düzeylerde başarıya ulaştığını kaydeden Av. Özarslan, “Yaptığımız kampanya sonrası cumhurbaşkanı adayları mal varlıklarını açıkladı. Ancak kendilerine bağış yapanlar ‘hedef alınırlar’ gerekçesiyle açıklanmadı. Önümüzdeki seçimdeki taleplerimiz son derece açıktır. Adaylar, siyasi partiler şeffaf bir siyaset için mal varlıklarını ve kaynaklarını açıklamalıdır” dedi.

SEÇİME KATILANLAR MAL VARLIĞINI AÇIKLASIN

Uluslararası Şeffaflık Derneği öncülüğünde, Türkiye’de siyasetin finansmanında şeffaflığı, kamuoyunda açıklığı ve hesap verebilirliği artırmak için kurulan ‘Açık Koalisyon’ adlı oluşum, milletvekili adaylarına çağrıda bulundu.
‘Açık Koalisyon’, kamuoyu adına, adayların kendilerine ve birinci dereceden yakınlarına ait mal varlıkları, şirket ortaklıkları, seçim kampanya bütçelerini ve kaynaklarını açıklamasını istedi. Ayrıca, seçime katılan tüm siyasi partilerin seçim kampanyası bütçelerini ve kaynaklarını kamuoyuna açıklaması talepler arasında yer aldı.

‘AÇIK KOALİSYON’U 16 STK DESTEKLİYOR

Açık Koalisyon’da şu an için Diyarbakır Barosu, Düşünce Suçuna Karşı Girişim, Eşit Haklar için İzleme Derneği (ESHİD), Eşit Yaşam Derneği, Genç Avrupalılar Derneği, İzmir Romanlar Derneği, Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER), Kürt Demokrasi Kültür ve Dayanışma Derneği (KURD-DER), Ortak Gelecek için Diyalog Derneği, Pembe Hayat, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) , TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Van Barosu, Yerel Katılımı Destekleme Derneği ve Yuva Derneği yer alıyor.

Özgür Deniz KAYA-Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183