Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

Sultangazi'de Deprem Eğitimi

 Deprem hakkında ne biliyoruz? Olası bir depreme ne kadar hazırız? Deprem sırasında nasıl davranmalıyız? Bu soruların yanıtları hayati önem taşısa da bir çok kişi hala deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında neler yapılması gerektiği konusunda yeterli bilgiye sahip değil.




"Deprem değil, ihmal öldürür" gerçeğiyle hareket eden Sultangazi Belediyesi, halkı doğal afetler hakkında bilinçlendirmeye devam ediyor. Sultangazi Belediyesi Deprem Eğitim Parkı'nda, eğitimciler deprem öncesi alınacak tedbirleri anlatırken, simülasyon sayesinde deprem anında neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösteriliyor.




Deprem Eğitim Parkı'ndaki sıralara bu kez Sultangazi'deki okul müdürleri oturdu. Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir de oradaydı. Görevli, olası bir deprem anında neler yapılması gerektiğini anlattı. Ardından simülasyon uygulamasıyla 6.8 şiddetindeki sarsıntı meydana geldi. Katılımcılar, öğrendikleri bilgileri pratiğe dökme imkanı buldu.




Sultangazi'nin İstanbul'da Deprem Parkı olan sayılı ilçelerden olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun,"Depremden değil, deprem sırasında neler yapılacağını bilmemekten korkmalıyız. Deprem Eğitim Parkımızda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak daha çok kişiye ulaşmaya gayret ediyoruz. Bu yüzden eğitime okul müdürlerini ağırlayarak başladık" dedi.




Başkan Dursun, eğitimlerin okul müdürleriyle sınırlı kalmayacağının da altını çizerek; "İlerleyen günlerde öğretmen ve öğrencilerimize de eğitimler vereceğiz. Toplamda 4.000 öğrenciye eğitim vermeyi planlıyoruz. Depremin önüne geçemeyiz ancak bilinçlendirmeyi artırabiliriz" diye konuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183