Öne Çıkanlar Haber kağıthane spor merkezi Esnaf Odası belediye YGS

Bu haber kez okundu.

ŞEHİTLER ÇEŞMESİ MALTEPE’DE AÇILDI!

 Bu açılışın yanı sıra Başıbüyük Kentsel Yenileme ve Bilgilendirme Ofisi’nin de açılışını gerçekleştiren Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Çeşmeden su içenler aziz şehitlerimizi, gazilerimizi hatırlasın, onların yâd etsin istedik. Ayrıca çeşmeyle beraber kurduğumuz kentsel dönüşüm ofisiyle de, Başıbüyük’ün en önemli sorunu olan kentsel dönüşümle ilgili birinci elden bilgi edinin istedik” dedi.


Maltepe Belediyesi tarafından yaptırılan "Şehitler Çeşmesi” ile Başıbüyük Kentsel Yenileme ve Bilgilendirme ofisi, Başıbüyük’te düzenlenen bir törenle açıldı. Yüzlerce yıldan bu yana ilçenin su ihtiyacını karşılayan Kayışdağı suyunu, ilçe sakinleriyle yeniden buluşturan çeşme, tüm şehitler başta olmak üzere Maltepeli şehitler Bayram Aksu, Bayram Aydın, Bekir Bayram, Bünyamin Ot ve Yaşar Yeniören’in anısına ithaf edildi.

 

“BİZ YAPTIK, SİZ KORUYACAKSINIZ”

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, katılımlarından ötürü Başıbüyük halkına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, şunları söyledi: “Çeşmeler, Anadolu kültürünün bizlere mirasıdır. İşte onun içindir ki; Edirne’den Ardahan’a, Samsun’dan Antalya’ya bir ağacın altında, bir dere ağzında, bir köy meydanında bu çeşmelerden görmek mümkündür. Çeşmemizi şehitlerimiz anısına yaptık, bu toprakları canları pahasına savunanlardan Allah razı olsun. Anadolu topraklarını emperyalizme kurban etmemek için savaşan bu uğurda canlarını veren Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu topraklar için 15 Temmuz darbe sürecinde de olmak üzere şehit düşen asker ve vatandaşlarımızı minnetle yâd ediyorum. Bu çeşme onların aziz anıları içindir. Bu çeşmeyi yapan biz, koruyacak olanlar sizlersiniz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183