Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

“Sağlıklı Gözler, Bilinçli Nesiller” Projesi Büyüyerek Devam Ediyor

 zellikle teknolojinin gelişmesine paralel olarak göz sağlığı problemlerinin erken yaşta başladığı ve çocukların daha bilinçli olması gerektiğinden yola çıkılarak geliştirilen projeyle Türkiye’nin birçok ilinde anaokulu ve ilkokul öğrencilerine eğitimler verilecek. Seiko Optik Türkiye Göz Sağlığı Danışmanı Op. Dr. Özgür Gözpınar danışmanlığında gerçekleştirilen eğitimler ile erken yaşta bilincin yerleşmesi hedefleniyor.

Göz sağlığına yönelik sürekli yeni ürünler geliştiren ve sektörde birçok ilke imza atan Seiko Optik, toplum için fayda yaratmaya yönelik projeleriyle markanın temel felsefesini oluşturan duyarlı marka yaklaşımını da destekliyor. Seiko Optik, teknolojik ve çevresel faktörlere bağlı olarak gelişen göz problemlerine de odaklanarak geliştirdiği yeni çözümler ve mercekler ile fayda yaratıyor.

Türkiye’nin birçok ilinde 1000 çocuğa birebir verilen eğitimler ile ulaşılması hedeflenen proje kapsamında, eğlenceli etkinliklerle göz sağlığının korunması, erken muayene, beslenme ve dijitalleşen dünyada telefon ve tabletlerden gözlerin korunmasına yönelik bilgilendirmeler yapılıyor. Tamamlayıcı bilgi akışı ise içeriğinde göz hakkında eğitici bilgiler veren çeşitli oyun ve boyama etkinliklerinin yer aldığı projeye özel hazırlanan “Gülen Gözler” kitabı eğlenceli bir şekilde aktarılıyor.

Görme problemleri fiziksel sorunların yanında psikolojik sorunları da getiriyor.
“Gözlük kullanmayı bir kusur olarak gören bir toplum olarak göz sağlığı konusunda yeterince bilinçli değiliz” diyen Seiko Optik Türkiye Göz Sağlığı Danışmanı Op. Dr. Özgür Gözpınar, “Farkında değiliz ama görme bozuklukları vücutta hissedilen birçok rahatsızlığın da temelini oluşturabiliyor. Aynı zamanda fiziksel etkilerinin yanında psikolojik etkileri de azımsanmayacak kadar çok. Özellikle görme sorunu yaşayan kişiler sosyal ve iş yaşamlarında karşılaştıkları problemlerden dolayı ciddi duygusal bunalımlar ve başarısızlığa kadar giden problemler yaşayabiliyor. Görmede yaşanan psikolojik etkiler çocuklarda daha derin sıkıntılar yaşanmasına neden oluyor. Öğrenme güçlüğü, adapte olamama ve yalnızlaşma gibi önemli sorunları beraberinde getiriyor.” diyor.

Çocuklara verilen eğitimlerle ailelerde de farkındalık yaratıyor.
Sağlıklı gözler çocukların fiziksel ve psikolojik gelişimi için son derece önemli. Bu açıdan çocukların göz sağlığını doğduğu andan itibaren kontrol altında tutmak ve dünyaya gelen bebeğin en geç 6 ay içerisinde, devam eden süreçte ise her yıl göz muayenesinin düzenli bir şekilde yaptırılması önemli. Öğrenme kalitesi açısından ise çocukların okul öncesi mutlaka muayene ettirilmesi gerekiyor. Proje ile çocuklarda yaratılan farkındalık ile ailelere de erişim sağlanıyor. Seiko Optik Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Faruk Ulusoy, “Çocukları teknolojiden uzak tutmak mümkün değil ancak bilinçlendirerek doğru kullanımı sağlamak mümkün. Çocuklar fayda ve zarar konusunda bilinçlendirildiğinde ebeveynler ile daha sağlıklı iletişim kurabilir. Biz de proje ile çocukları bilinçlendirerek aileler için de fayda yaratıyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183