Öne Çıkanlar Haber kağıthane spor merkezi Esnaf Odası belediye YGS

Bu haber kez okundu.

Müge Anlı'da Milyon Liralık Vurgun Ortaya Çıktı!

 Türkiye'de akıllara durgunluk veren dolandırıcılık olayında günlerdir her an şaşırtıcı bir gelişme daha yaşanıyor.

ATV 'de yayınlanan Müge Anlı'nın programında turşu bidonuyla dolandırıcılık hikayesi Türkiye'yi hayrete düşürdü. İzmir Konak'ta yaşayan Adile Hanım ve babasının canlı yayına çıkması büyük bir dolandırıcılık çetesi gün yüzüne çıktı. Dolandırıcıların yöntemleri ise akıllara durgunluk verdi. Define avcılığı, sahte dolar, sahte altın, din istismarı...

İzmir Konak'taki Kadifekale Mahallesinde yaşayan 25 yaşındaki Adile Yeşilgöz, geçen sene sosyal medyadan 35 yaşındaki İhsan Çapar ile tanıştı. İhsan bey bir çocuk babası olduğunu eşini kaybettiğini söyledi. Bir yıl boyunca zaman zaman sosyal medya üzerinden Adile hanımla konuştular. İhsan bey ve Adile hanım bu konuşmalardan sonra evlenme kararı aldı ve asıl olaylar zinciri bundan sonra başladı.

"Evin altında define var!"

Adile Yeşilgöz ile evlenmek isteyen İhsan Çapar yanında hoca dediği ağabeyi ve babası olduğunu ifade ettiği kişilerin de tanışmak için alenin evine gitti.İhsan Bey ve hoca olarak tanıtılan kişinin evde büyü olduğunu ve bahçesinde gömü olduğunu öne sürdü.


Yanlarında bir avuç toprak getirdiklerini bu toprağa tuz attıklarını daha sonra bu toprağa bakarak evin altında 500 kiloya kadar altın olduğunu söyledi. Evin içine onlarca bidon ve bu bidonların içine toprak koyup üzerine çarşaf geçirdiler. Bidonların içindeki malzemelerin altına dönüştüreceğini iddia ettiler.
Odanın içinde üç harfliler olduğunu söyleyip odanın kapısını kapatıp ve buraya girmemelerini söylendi. Adile Hanım ve babası bu bidonların içinde kapının arasından baktıklarında bidonlarda altın olduğunu gördüklerini canlı yayında açıkladı. Daha sonra hoca olarak tanıtılan kişinin üç harflilerin altının üzerindeki büyüyü kaldırmak için kendilerinden 150 koyun istediğini söylediklerini; ancak kabul etmeyince üç harflilerle konuşup ikna ettiğini ve dolara çevirip dolar olarak yakarlarsa büyünün bozulacağını belirtip her şeylerini dolara çevirmelerini istedi.

Adile, bu kişilerin bir kez daha evlerine geldiğini ve altınların çıkacağını söyledikleri odada sahte dolarları yaktıklarını söyledi. Bu kişiler, olayın ardından gerçek dolarları alıp evden ayrıldı.

Adile Yeşilgöz, İhsan ve yanındaki kişilerin ortaya attıkları define iddiasının ardından kendisinin 350 gram, annesinin de 80 90 bin lira değerindeki altınını verdiğini vurguladı. Adile Hanım, ağabeyinin de verdiği altınlarla birlikte bu şahıslara toplam 350 bin lira değerindeki altınlarını kaptırdılar.

Bekledikleri gibi olmayınca kendisini dolandıran kişileri telefonla arayan Adile, şahısların defalarca kez mazeret üretip, yaptıklarının yanlış olmadığı yönünde konuştuklarını belirtti. Adile hanım İhsan isimli şahsın kendisine babam ve ağabeyim diye tanıttığı kişilerin aslında ailesi olmadığını da öğrendiğini ifade etti.

Müge Anlı canlı yayına çıkan Adile Yeşilgöz ve babası, İhsan Çapar isimli bir şahısın kendilerini dolandırdığını iddia etmesinden sonra canlı yayına gelen telefon bağlantılarının ardı arkası kesilmedi. Mardin'den 3 kişi programa bağlanarak, Çapar hakkında ihbarda bulundu. Tüm bu ihbarlardan sonra dolandırıcılık mağdurları bu gün Müge Anlı canlı yayınına katılarak dolandırılma hikayelerini anlattı.

Sayıları gittikçe artan mağdurlardan Neytullah Bozkurt, altınlarını ve paralarını evleneceğini düşündüğü kadına verirken, Musa Cihangir ise altın bulmak için harcadığı paraları anlattı. Musa Bey'in İhsan Çapar isimli şahıs hakkında "300 kilo altın için 600 rekat namaz kıldırdı, Kur'an-ı da ters okuyor" sözleri trajikomik anlara neden oldu.

Musa Cihangir ve Neytullah Bozkurt dolandırıldıkları gerekçesiyle Müge Anlı ile Tatlı Sert programına çıkan diğer mağdurlardan. Müge Anlı anlatılanları şaşkınlık içerisinde dinledi. Neytullah Bozkurt, altınlarını ve paralarını evleneceğini düşündüğü kadına verirken, Musa Cihangir ise altın bulmak için harcadığı paraları anlattı.

Neytullah Bozkur "Önce beni kadınla tanıştırdılar. Bir gün onun evinde, ardından ertesi gün kendi evimde kaldım. Sürekli beni 'evimize git boş kalmasın' diye gönderiyordu. Ben de en sonunda gitmeyeceğim kalacağım dedim. 'Yok gideceksin' dedi." 'Kalacağım' dedim ve kafamı duvara vurdum, yere düştüm. O gece orada kaldım. Ben 15 bin TL, 5'i aracıya 17 bin TL, 24 tane cumhuriyet altını verdim. Son olarak 60-70 bin TL param vardı o da yok."

Müge Anlı Musa Cihangir'in de 300 kilo altınla kandırıldığını belirterek harcadıklarını aktardı. Müge Anlı, "105 bin dolar toplamışsınız, tarlasını satmış, 100 tane koyun, 1 traktör ve 1 araba satmış. 70 bin TL'ni de verdin." diyerek Cihangir'in verdiklerini açıkladı.

Müge Anlı, "Bunların karşılığında size ne vermeyi vadetti?" dedi. Musa Cihangir, "Bize 300 kilo altın vereceğini söyledi. Bir de ortak olması için Neytullah bana 35 bin dolar borçlandı. Senet bende." Neytullah Bozkurt, "Yüzde 35 bana, 65 Musa'ya".

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183