Öne Çıkanlar kağıthane spor merkezi Petrol 13 Bin Kişi YGS ak parti

Bu haber kez okundu.

MADEN KANUNUNA UYGULAMA YÖNETMELİĞİ HAZIRLANIYOR

 CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer: “Ülkemizin ulusal madencilik politikası var mıdır? Yedi yıllık hedefleri nelerdir? Madencilik ile ilgili mevcut yasaların yeterli olduğunu düşünüyor musunuz? Madencilik ile ilgili tüm sektör bileşenlerinin meslek odaları ve üniversitelerin katılacağı bir madencilik şurası toplamayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.

TBMM’de soruyu yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak: “Niğde Milletvekilimiz Ömer Fethi Gürer Bey’in sorusuna cevaben: Enerji Bakanlığımızın 2015-2019 Stratejik Planı’nda, madencilik politikaları kapsamında tüm madencilik işletmelerinin E-Devlet Projesi kapsamında elektronik ortamda yürütülmeye başlaması, enerji dışı doğal kaynaklara yönelik arama faaliyetlerinin artırılması, enerji dışı doğal kaynaklar için entegre bilgi bankası alt yapısının oluşturulması, ülkemiz için kritik hammaddeleri de için ulusal hammadde strateji belgesi hazırlanması, ülkemiz maden kaynaklarının aranmasının uluslararası standartta yapılması ve raporlandırılmasına ilişkin altyapı çalışmalarının yapılması, işlenmiş ürün üretiminin ve ihracatın artırılması, ithal ve yerli konsantreler ile ikincil ürün dönüşümünden değerli mineraller elde edilmesine yönelik tedbirlerin tasarlanıp hayata geçirilmesi ve ulusal standartlarda etkin, verimli ve güvenli madencilik yapılmasına imkân sağlayacak işletme ve denetim yapısının oluşturulması hedefleri belirlenmiştir. Hedeflerin tamamının 2019 yılının sonu kadar gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır. Ülkemizdeki madencilik faaliyetleri 3213 sayılı Maden Kanunu ve ilgili yönetmeliklerle düzenlenmektedir. Mevzuatın güncelliğini ve etkinliğini sağlamak amacıyla gerekli değişiklikler yapılmaktadır. Bu kapsamda, Yetkilendirilmiş Tüzel Kişilikler Yönetmeliği 3 Haziran 2016 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Ayrıca, Maden Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nin yayımlanmasına dair çalışmalar da devam etmektedir. Aynı zamanda, sektörün mevcut sorunlarına veya sektöre ait gelişmelere ilişkin yapılan çalışmalara ilgili STK temsilcileri ve üniversite temsilcileri de davet edilmektedir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183