Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Feyiz Kayserili lise öğrencilerine ilham verdi

 Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, Kadir Has’ın memleketi Kayseri’deydi. Kayseri’de 2 gün boyunca İstem Koleji, Osman Ulubaş Kayseri Fen Lisesi, Tomarza Fen Lisesi, Kadir Has Anadolu Lisesi, Sümer Fen Lisesi ve Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek yüzlerce öğrenciyle bir araya gelen Prof. Dr. Durukanoğlu Feyiz, “Yaşama Anlam Katmak: Vazgeçmemek” başlıklı sunumuyla öğrencilere ilham verdi. Öğrencilere yol göstermek adına kendi hayatından önemli anları paylaşan Prof. Dr. Durukanoğlu Feyiz, istediklerinde neleri başarabilecekleri konusunda öğrencileri motive ederek, tek tek sorularını yanıtladı.

Kayserili iş insanlarıyla da bir araya gelen Prof. Dr. Durukanoğlu Feyiz, Kadir Has Üniversitesi tarafından geliştirilen ve Türkiye’de bir ilk olan yeni eğitim modelini anlatarak, Beyaz Güvercinler Burs Programı ile daha fazla gence ulaşmak için Kayserili iş insanlarından da destek istedi.

“Yeni eğitim modeli ile dünya insanları yetiştiriyoruz”

Bu yıl diğer üniversitelerden farklı olarak Kadir Has Üniversitesine has, yeni eğitim modelini hayata geçirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Durukanoğlu Feyiz, “Bu yeni modelimizde odağımıza öğrencilerimizi yerleştirdik. Müfredatı ortadan kaldırarak her bir dersi yeniden ve sıfırdan tasarladık. Eğitim modelimizin iki dayanağı var. Birincisi, liseden çıkmış bir öğrenciyi bir dünya vatandaşına dönüştüren, birinci yıla özel çekirdek programımız. İkincisi ve eğitimde esas devrimi oluşturan ise 2. sınıftan itibaren tesis ettiğimiz proje tabanlı eğitim modeli. Öğrencilerimiz iş ortaklarımız ve paydaşlarımızdan gelen gerçek projelerle uygulamalı ve üretmeye dayalı bir eğitim alıyorlar. Yaz aylarında da öğrencilerimize iş ortaklarımızın Ar-Ge merkezlerinde staj imkanı sunuyoruz. Amacımız Türkiye'ye ve dünyaya katkı sağlayacak bireyler yetiştirmek. Böyle bir eğitim modelini, Kayseri’nin yetiştirdiği en önemli iş insanlarından, hayırsever sevgili Kadir Has’ın kurduğu üniversitede hayata geçirdiğimiz için büyük gurur ve mutluluk duyuyorum.” diye konuştu.


“Beyaz Güvercinler Bursu ile öğrencilere hayal edemeyecekleri bir eğitim sağlayalım”

Kadir Has Üniversitesi’nin Beyaz Güvercinler Burs Programından da bahseden Prof. Dr. Durukanoğlu Feyiz, “Beyaz Güvercinler Burs Programı, kısıtlı ekonomik şartlara sahip aday öğrencilerin en iyi eğitim imkanlarından faydalanarak kendilerine, alana ve ülkelerine değer katmaları ve nitelikli birer KHAS mezunu olmaları adına ülkemizin başarılı gençlerine sunulmuş değerli bir eğitim fırsatıdır. Bu program çerçevesinde öğrencilerimizin öğrenim giderlerinin %50’sini üniversitemiz, %50’sini ise sponsor şirket karşılıyor. Ayrıca öğrencilerimize 10 ay boyunca harçlık bursu, barınma imkanı ve kitap destek bursu da sağlanıyor. Kadir Has Üniversitesine gelen her 100 öğrencinin 61 tanesi yüzde 100 burslu geliyor. Ama biz istiyoruz ki, ekonomik olarak zorluk içerisinde olan zeki ve çalışkan öğrencilere bu fırsatı sağlayabilmek için siz değerli iş insanları da katkı sağlasın ve hep birlikte o öğrencilere hayal edemeyecekleri bir eğitimi sağlayalım” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183