Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

İstanbul fuara hazır

 Tasarım ve inovasyon bakımından Avrasya'nın en prestijli organizasyonu olarak öne çıkan CNR İMOB OBJET'nin seminer alanı Designers Lounge, aralarında Hindistan'da kendi mimarlık şirketini kuran ve yöneten ilk kadın mimar Sheila Sri Prakash'ın da olduğu uluslararası tasarımcıları Yeşilköy Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerle buluşturacak. Dünyadaki birçok prestijli etkinlikte ana konuşmacı olarak görev alan Sheila Sri Prakash, Anna Üniversitesi Mimarlık ve Planlama Fakültesi'nden mimarlık alanında lisans derecesine sahip ve Harvard Üniversitesi'nin Tasarım Enstitüsü'nde Yönetici Eğitim Programına katıldı.

Projeye imza atıldı

Designers Lounge'da seminer verecek tasarımcılardan biri de mimar, iç mimar ve iç tasarım uzmanı Rumen Anda Zota olacak. Çağdaş tasarım ve küratöryal araştırmalara büyük ilgi duyan sanatçı, modern Alman ve İtalyan tasarımından etkilenerek birçok başarılı projeye imza attı.

600 milyon ayakkabı

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği'nin (TASD) işbirliği ve Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme Eğitim Vakfı'nın (TASEV) destekleri ile düzenlenen AYMOD - Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı, bu yıl da ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılandı. 60 bin metrekarelik alanda 500'e yakın firmanın 1.000'in üzerinde markasını sergilediği fuarı 30 binin üzerinde sektör profesyoneli ziyaret etti.

Denizler böyle festival görmedi

Yeni nesil tasarımların görücüye çıkacağı CNR Yacht Festival, 16 - 20 Ekim tarihleri arasında, İstanbul'un en büyük ve merkezi yat limanı Ataköy Marina Mega Yat Limanı'nda kapılarını açacak. 5 bin ila 17 milyon lira arasında değişen teknelerin sergileneceği festivale 25 binin üzerinde deniz sever ziyaret edecek. CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık ve DENTUR tarafından organize edilen Türkiye'nin en görkemli denizcilik festivali CNR Yacht Festival, dünya markalarını temsil eden firmaların yanı sıra en prestijli yerli üreticileri de misafir edilecek. Festivalde kategorilerinin en iyisi olan mega yat, tekne ve yelkenliler ile birlikte şişme botlar, deniz motorları ve başlangıç tekneleri de sergilenecek.

ABD bu haberi sevmeyecek

Rusya ve Türkiye yerli para birimlerinin kullanılması yönünde anlaşma imzaladı. Rusya Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada 'Türkiye ile ticarette ulusal paraların kullanılması anlaşması 4 Ekim'de imzalandı' ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Rusya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Anton Siluanov arasında imzalanan anlaşmayla iki ülke arasındaki ticarette kademeli olarak ruble ve lira kullanımının artırılacağı kaydedildi. Anlaşmayla uygun mali piyasa altyapısının oluşturulacağı belirtilen açıklamada, iki ülke para birimlerinin ticari kurumlar nezdindeki cazibesinin de artırılacağına işaret edildi. Açıklamada, anlaşma sayesinde Türk bankalarının Rusya'nın SWIFT alternatifi SPFS'ye (Mali Mesajlaşma Sistemi) bağlantısının ve Rus MIR kartının Türkiye'de kullanımının genişletileceği bilgisine
yer verildi.

Mermer sektörü de hazır

Yeryüzündeki her türlü yapının vazgeçilmez parçası mermer sektörü için dünyada ilk kez düzenlenecek olan Marble Tech – Mermer Makine Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı, CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde, 23 Ekim'de açılacak. Türk mermer ve doğal taş sektörünün en büyük gücü olarak düzenlenecek fuarda, katılımcı firmalarla yerli ve yabancı sektör alıcıları uzun soluklu iş bağlantıları kuracak.

Önemli şirketler yer alacak
Dünyanın en büyük iki seramik, banyo ve mutfak fuarından biri UNICERA İstanbul'un Kitchen Turkey Özel Bölümü, dünyanın en seçkin markalarını tek çatı altında toplayacak. Türk mutfak sektörünün en kapsamlı buluşması olarak da öne çıkan fuar, 10-14 Mart 2020 tarihleri arasında global ticaretin merkezi CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Kitchen Turkey'de ziyaretçiler geniş bir ürün yelpazesine ulaşacak ve dünyanın her yerinden gelen sektörün öncü şirketleriyle bağlantı kuracak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183