Öne Çıkanlar CHP Kartal Belediyesi gündem haber Büyükçekmece Belediyesi haberdesiniz

Bu haber kez okundu.

Iğdır Havalimanı'nın İsmi Değişti..

    Havalimanı Müdürü Fikret Bağcı,Karar resmi gazetede yayınlandı. Bizde en kısa sürede tabelayı değiştireceğiz.”dedi.

Bülent Aydın

 Astsubay Kıdemli Başçavuş
Kara Kuvvetleri Komutanı'nın koruması olan Topçu Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın, 15 Temmuz darbe girişimi akşamı saat 21.30 civarında Genelkurmay Karargâhı’nda silahlı darbeci askerlerle çatışmaya girdi ve 15 Temmuz’un ilk şehidi oldu.

 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü hainlerin toplantı gerekçesiyle Genelkurmay Karargahı’na davet ettiği Kuvvet Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, karargah bölgesine girdiğinde darbeci askerlerin saldırısına maruz kaldı. Zeki Çolak’ın yakın koruması Topçu Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın, saldırıya karşılık vermek isterken öncelikle bacağından sonrasında göbek hizasında sol yanından vuruldu. Kahraman Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın, Cuntacıların bu hain tuzağında hayatını kaybederek 15 Temmuz darbe girişiminin ilk şehidi oldu.

 İlk pusu ilk çatışma ilk şehit

 15 Temmuz akşamı saat 21.00'de darbe girişimi içerisinde yer alan Genelkurmay Başkanlığı Emir Subayı Levent Türkkan, Zeki Çolak’ı Genelkurmay Karargâhı’na toplantı gerekçesiyle davet etti. Çolak, Karargah’a hareket ederken yanında yakın koruması Bülent Aydın da vardı. Yola çıkmadan önce eşi Şahnaz Aydın ile yaklaşık 25 dakika telefonda görüşen Aydın, işinin uzadığını söyledi. Karargâha gelen Orgeneral Salih Zeki Çolak ve ekibi, tatbikat gerekçesiyle içeri alınmadılar. Başka bir kapıdan içeri girdiklerinde güvenli bölgede askerlerin birilerini kelepçelediklerini fark ettiler. Ardından silahla girilmesi yasak olan güvenli bölgede silahlı askerlerin olduğunu görüp tehlikeyi anladılar ve çatışmaya başladılar. Bülent Aydın buradaki çatışmada ilk olarak bacağından yaralandı. Yaralı halde çatışmaya devam eden Aydın, daha sonra karın bölgesine gelen kurşunla ağır yaralandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183