Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

Esenyurt’un ulu çınarları hem üretiyor hem de kazanıyor
 ‘Vatandaşların taleplerine cevap veriyoruz’

Ulu Çınar Sosyal Yaşam Merkezi sorumlusu Sosyolog Serengül Gürer, “Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine Halk Eğitim Merkezimizle konuştuk oradan gelen hocalarımızla birlikte Kur’an-ı Kerim ve el sanatları kursunu açtık. El sanatları kursu içerisinde ahşap, polyester boyama, keçe sanatıyla alakalı bir takım sanatsal çalışmalarımız olacak. Şuan 12’şer kişilik kurslarımız faaliyet göstermektedir. Pazartesi, salı ve çarşamba günleri saat, 14.00-17.00 arası Kur’an-ı Kerim kursumuz, çarşamba ve cuma günleri de aynı saatlerde el sanatları kursumuz aktif olarak hizmet vermektedir” dedi.

‘Kurslarda güzel vakit geçiriyoruz’

İnsanların her yaşta aktif olması gerektiğini söyleyen el sanatları kursiyeri Mahmut Ateş, “Belediyemizin açtığı el sanatları kursuna geliyorum. İnsanların her zaman aktif olması gerektiğine inanıyorum. Bu yüzden belediyenin yaptığı faaliyetlerden faydalanıyoruz. İnsanları kahvehaneler yerine böyle yerlere yönlendirmeleri çok güzel. Biz burada arkadaşlarımızla boyama yapıyoruz. Güzel vakit geçiriyoruz. Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu işin devamının gelmesini ve büyük kitlelere ulaşılmasını istiyorum” şeklinde konuştu.


‘Güzelliğin olduğu yerde her şey güzel olur’

El sanatları kursiyeri Cumali Çimen, “Ben görme engelliyim önceden boyama işleriyle uğraşıyordum. Şimdi burada ahşap boyama yapıyorum. İnsanlar sıcak, güzel vakit geçiriyoruz. Zaten güzelliğin olduğu yerde her şey güzel olur. Ben üretilen ürünlerin satılıp ihtiyaç sahibi çocuklarımıza ve diğer insanlara yardım yapılmasını istiyorum. Buradan Kemal Deniz Bozkurt başkanımıza ve bu konuda katkıda bulunan herkese gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘Burada sanat var, güzellik var’

Kur’an-ı Kerim kursiyeri Mücahit Erdal ise, “Kursları biz talep ettik. Burada boyama var, sanat var güzellik var. Tüm insanların buraya gelmesini ve kurslara katılmasını istiyoruz. Ben belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Esenyurt büyük bir yer bu tür faaliyetlere ihtiyacımız var. Bu faaliyetlerinde yapılmaya başladığın görüyoruz” dedi.

İlçede yaşayan 65 yaş ve üzeri vatandaşları ücretsiz kurslara davet eden yetkililer, hobi kurslarının Haziran ayına kadar devam edeceğini belirterek, kursiyerlerin yapmış olduğu ürünleri yılsonunda açılacak sergide satışa sunulacağını ve elde edilen gelirin kursiyerlere verileceğini bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183