Öne Çıkanlar Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı

Bu haber kez okundu.

Esenyurt’tan anavatan Suriye’ye dönüşler hızlandı

 Esenyurt Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Halis Şimşek ve Ali Susuz tarafından uğurlanan Suriyeliler, güvenli bölgelerden ülkelerine ulaştırılacak. Memleketlerine döndükleri için mutlu olduklarını belirten Suriyeliler, Türk halkına misafirperverlikleri için teşekkür ettiler.

‘Gönderimler devam edecek’

Dönüş organizasyonunun Esenyurt Belediyesi ve İl Göç İdaresi’nin ortak çalışmasıyla yapıldığını vurgulayan Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Halis Şimşek, “2018 yılından beri devam eden bu projeyle yaklaşık 7 bin Suriyeli vatandaşı gönüllülük esasına dayalı olarak ülkelerine gönderdik. 1 Nisan 2019’dan itibaren de 2 bin kişiyi gönderdik. Suriye vatandaşlar Yayladağı, Cilvegözü, Öncüpınar sınır kapılarında geçerek ülkelerine ulaşacaklar. Bu süreç bundan sonra da devam edecek” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183