Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme heyecan Ertuğrul Bodur memur Perakendeciler Derneği

Bu haber kez okundu.

Çocuk Meclisi’nden “Bir Fidan Bin Nefes” Kampanyası


Kemerburgaz Kurtkemeri’nde gerçekleşen etkinlikte Çocuk Meclisi üyeleri ve öğretmenler, belirlenen alanda toplamda 48 fidanın dikimini gerçekleştirdi.


 BİR FİDAN BİN NEFES

Çocuk Meclisi’nin “Bir Fidan Bin Nefes” adıyla düzenlediği kampanyanın geleneksel hale getirilmesini arzu ettiklerini belirten çocuklar, bu güzel etkinliğin tüm İstanbul’a yayılmasını istediklerini kaydetti.

 

Fidanlarını diken çocuklar hem toprağa dokunup hem de geleceklerine yeni bir ağaç kazandırmanın mutluluğunu yaşadılar. Eğlenceli anların yaşandığı etkinlikte çocuklar, insan yaşamını önemli ölçüde etkileyen yeşil alanların nasıl bir süreçten geçerek oluştuğunu da görmüş oldular.

 

Çocuk Meclisi sorumlusu Pınar Bingöl Çakır, fidan dikiminin geleneksel hale getirileceğini belirterek şunları söyledi: “Çocuk Meclisi üyelerimizden proje önerileri alıyoruz, onları değerlendiriyoruz. Çocuklarımızla bu yıl başında yaptığımız görüşmelerde çevreyle alakalı duyarlılık vardı. Özellikle yeşil alan eksikliği konusunda. Bunlarla ilgili çalışmalar başlattık. İlki de ‘Bir Fidan Bin Nefes’ adlı çalışmamız oldu. Bundan sonra da bu çalışmayı gelenekselleştirmeyi düşünüyoruz. Çocuk Meclisi üyelerimiz her biri kendi adına doğaya bir fidan kazandırıyorlar. Aynı zamanda bu çalışmayı genişleterek yaygınlaştırmayı planlıyoruz.” 

Etkinliğe katılan çocuklardan Selen Naz Sayır, bu güzel projenin içinde yeralmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Çocuk Meclisine bu yıl katıldığını ifade eden Sayır, ağaçların bir çok nedenden dolayı kesildiğini, yeni fidanlar dikerek boş arazilerin ağaçlandırılmasının gelecekleri için çok faydalı olduğunu söyledi. Ayrıca kendilerine böyle bir fırsat sundukları için yetkililere teşekkür etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183