Öne Çıkanlar güngör karakoç Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü AFRİKA İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

Beylikdüzü’nde Trafik Rahat Bir Nefes Alacak

 Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık göreve geldiğinden bu yana 9 aylık süreç içerisinde ilçede bulunan 10 mahallede çalışmalarını sürdürdü. Yaya ve araç trafiğinin rahatlaması adına çalışmalarda bulunan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ihtiyaç duyulan tüm noktalarda yol onarım, yol yapım, asfalt kaplama, bordür, tretuvar, yol çizgi, yaya geçidi çizgisi boyama, önce yaya projesi, atık su ve yağmur suyu hattı projelendirilmesi ile uygulanması gibi birçok çalışmayı hayata geçirdi. İlçe genelinde toplam 174 bin ton alt temel malzeme serilerek açılan 10 km yeni yol ile birlikte; toplamda 303 bin ton hafriyat döküm sahalarına kaldırıldı.

HER NOKTAYA SORUNSUZ ERİŞİM

Yıl sonuna kadar 40 bin tonluk asfalt dökme hedefin iaştıklarını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Kış aylarında yağmur ve kar yağışının oluşturduğu olumsuzlukları en aza indirerek Beylikdüzü halkının kentin her noktasına sorunsuz erişimini sağlamak için çalışacağız” dedi.

ÖNCELİK YAYALARIN

Sürücüler için güvenli ve konforlu seyahat kadar yaya güvenliğine de özen gösteren müdürlük ekipleri, kaldırım ve yaya öncelikli çalışmalarınıda sürdürüyor. 10mahallede de bozuk yol, kaldırımsız cadde ve sokak bırakmayacak şekilde çalışılan Beylikdüzü’nde; kaldırım ve yaya geçidi çalışmalarının yanı sıra önce yaya uygulaması da yapıldı. İlçe genelinde ihtiyaç duyulan tüm noktalarda toplam 5 bin 500 metre bordür, 7 bin 300 metre tretuvar, 2 bin 500 metrekare yayageçidi boyaması ve 200 adet önce yaya projesi uygulandı. Ayrıca Beylikdüzü Belediyesi tarafından ilçe genelinde yapılan 3.7 km yağmur suyu hattı yenileme çalışmasının yanı sıra, İSKİ’nin desteği ile 19 km atık su ve yağmur suyu hattı yenileme çalışması da devam ediyor.

KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183